Febiac: Autosalon Brussel was een succes

Of onze fotoreportage er voor iets tussen zit weet ik niet, maar het Salon was tegen alle verwachtigingen in een groot succes. Ik laat het woord aan Febiac: Brussel - Het 87ste Salon voor lichte Bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en Motos sluit zijn deuren deze zondagavond. Tijdens de voorbije editie werden zowat 325.000 bezoekers verwelkomd. FEBIAC, de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie die het Salon organiseert, toont zich dus bijzonder tevreden over het succes van dit salon. De grote interesse van de media en het publiek, en commerciële resultaten boven verwachting, doen verhopen dat de automobielmarkt zijn vitaliteit zal terugvinden, na een moeilijk laatste trimester van 2008. De vooropgestelde objectieven zijn dus meer dan vervuld.

Het past ook te vermelden dat tijdens de recordeditie van 2007 (toen een kleine 350.000 bezoekers werden ontvangen) twee nocturnes werden georganiseerd. Dit jaar bleef het Salon enkel op maandagavond later open. Een extra nocturne zoals in 2007 had vermoedelijk toegelaten om de cijfers van toen te evenaren.

De context waarin het 87e Salon georganiseerd werd, was zeker niet de meest gunstige, maar toch bewijst het succes van deze editie de blijvende interesse van het publiek in de constante evolutie en verbetering van de voertuigen. FEBIAC geeft daarom nu al afspraak in januari van volgend jaar voor het 88ste Salon dat de personenwagens en de gemotoriseerde tweewielers centraal zal stellen.

Bron Febiac

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
VonStroke 11:50
afbeelding van VonStroke

Toch sterk, want er was quasi niets noemenswaardigs te zien.

Aza 11:25
afbeelding van Aza

Wat mij vooral doet opkijken is de 180° die media is gedraaid, eerst melden zijn de meest onwaarschijnlijke doemscenarios met betrekking tot de verkoopcijfers in e automobiel (wat toen nog niet het geval was) om dan droog op te merken dat dit een recordsalon is geweest en niet enkel in bezoekers maar ook in de verkoop zelf (hetgene dus niet echt het geval is).

Dus in plaats van mensen helemaal "op te fokken" over ,niet bestaande, superkortingen hadden ze beter een iets neutralere houding moeten aannemen en de mensen niets voorliegen.

Mijn bescheiden mening uiteraard.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws