Renault brengt Clio dCi eco² 98g CO2/km

Renault Clio dCi 85 98g CO2/kmRenault stelt op het Autosalon van Brussel op haar beurt een eco-versie van de Clio voor. Eerder meldden we reeds de komst van een Polo BlueMotion en de Opel Corsa ecoFLEX. Nu gaat Renault dus ook in Brussel voor het groene imago met een aangepaste versie van de Clio dCi 85 pk. Deze wagen heeft nu ook recht op de 15% overheidskorting. Met een normverbruik van slechts 3,8l/100km stoot hij slechts 98g CO2/km uit.

Daarvoor werd de motorsturing herbekeken en meer op zuinigheid afgesteld. De verhoudingen van de manuele vijfbak werden langer en de interne wrijving werd verlaagd dankzij aangepaste smeerolie.

Dankzij een soepele lip onder de bumper, kleine strips op de wielkasten en aangepaste bekleding van de achteras werd de aerodynamica verbeterd, ook banden met lage rolweerstand zijn weer van de partij. Door deze ecologische aanpassingen is de wagen natuurlijk niet meer bij de snelsten, in 12,7 sec gaat hij van 0 naar 100, topsnelheid ligt op 176 km/u.

De wagen wordt op het Salon van Brussel tentoongesteld voor het publiek vanaf 13 januari en is beschikbaar met drie en vijf deuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws