Chevrolet bevestigt 4 nieuwe modellen voor Europa: Camaro!

Chevrolet CamaroJa hoor, we kunnen eindelijk de Amerikaanse musclecars verwachten op het Europese grondgebied. Chevrolet kondigde vandaag officieel de komst van de Camaro coupé en convertible aan, na geruchten eerder. Daarnaast komt er ook een nieuwe familie minivan en de Aveo RS. Allemaal staan ze te pronken op de autoshow in Genève, na hun wereldpremière in Detroit. Tegen het einde van dit jaar dan zou de Orlando MPV en de Camaro Convertible in productie gaan.

De Orlando MPV zou een zevenzitsconfiguratie meekrijgen en zou uiteraard over een pak benzines en diesels beschikken. Europese standaarden dus.

Ook de Camaro's dienen naar die normen gesteld te worden, hoewel. We kunnen alleen maar blij zijn dat Chevrolet koos voor dezelfde 304 pk sterke 3.6 liter V6 en de 6.2 liter grote V8 met 426 pk. Eerder was er sprake van een 2.0 liter viercilinder met amper 260 pk. Dat verhaaltje gaat dus niet verder. Gelukkig? Voor onze portefeuille alvast niet...

Camaro Convertible

De Aveo krijgt zijn sportievere variant en zou het stellen met een 1.4 liter turbocharged benzinemotor. Gekoppeld aan een zestraps manuele versnellingsbak is deze 138 paarden sterk. Chevrolet wil zich met deze Aveo bewijzen dat het haar mannetje kan staan in het small-car-segment.

Chevrolet Aveo RS concept NAIAS 2010

Via Carscoop

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 08:14
afbeelding van Wim

Camaro! (meer moet ik niet zeggen)

Nathan 15:22
afbeelding van Nathan

Camaro Camaro Camaro! (meer zeggen kan altijd!)

SeMTeX 16:21
afbeelding van SeMTeX

Al enig idee wat deze in Belgie gaan kosten?

Pieter Aertgeerts 17:42
afbeelding van Pieter Aertgeerts

"Volgens ... zou de Camaro in Duitsland via een onafhankelijke dealer aan een prijs van €39.900 de deur uit gaan, de V8 mag daar een goeie € 50.000 kosten. Dat zijn ook de prijzen die Chevy zelf wil gaan hanteren in Europa."

Stond hier, https://autofans.be/content/chevrolet-camaro-komt-naar-europa

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws