Officieel: Mini-facelift voor de Mini

Mini voert een kleine facelift uit op haar modellenaanbod. Uiterlijk moet je een kenner zijn om het verschil te zien, onder de kap vinden we de grootste nieuwigheid.

Belangrijkste nieuws daar is de nieuwe diesel , in 1.6-vorm. Bij de One D is deze motor goed voor 90 pk, terwijl de Cooper D 112 pk claimt. Het gemiddeld verbruik ligt op 3,8l/100 km, terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 99g/km, dit voor beide versies. ook krijgt de Clubman een nieuwe One D-basisversie, terwijl voor het eerst een Mini Cooper D Convertible in de catalogus staat, zodat dieselen in een cabrio voortaan ook mogelijk is bij Mini. Ook krijgen de Mini 'Minimalism technologies' zoals de branstofbesparende ingrepen bij het merk noemen. Systemen zoals (afhankelijk van de versie) Brake Energy Regeneration, Auto Start/Stop, schakelindicator en elektromechanische stuurbekrachtiging vallen voortaan onder deze noemer.

Wie een nieuwe Mini wil spotten, let best op de vernieuwde voorbumper, al is de motorkap ook hoger geplaatst, zodat voetgangers beter beschermd worden bij een aanrijding. LED-technologie doet zijn intrede op de achterlichten en de remlichten.

Mini is het merk van de personalisatiemogelijkheden, dus zijn er ook wat nieuwe lakkleuren en velgen beschikbaar. De John Cooper Works kan voortaan ook in het Chili Red besteld worden, wat zijn gepeperde imago wat extra in de verf moet zetten.

De aanpassingsmogelijkheden worden nog verder doorgetrokken, Mini zet drie 'design worlds' op, een soort packs voor verschillende doelgroepen. Ze krijgen de namen 'Rally', 'Classic' en 'Scene'. Bij elk van deze stijlen werden lak, kleur van het dak, wielen en bekleding zorgvuldig voor de klant geselecteerd.

Ook voor wie instapt, zijn er nieuwigheden; zo werd de bediening voor de airco hertekend en krijgt de Clubman een nieuw afdekzeil voor de bagageruimte.

Voorstelling van de nieuwe Mini is voor september, prijzen zouden al eerder beschikbaar gemaakt worden.

Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini
Mini facelift voor de Mini

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Karel 09:25
afbeelding van Karel

mai nee, geen verbetering!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws