Porsche komt met GT3 RS LE - de laatste 911 met 6 cilinder?

Je kan ze bij Porsche nog moeilijk serieus nemen. Vandaag maakte de woordvoerder van het duitse luxemerk Hans-Gerd Bode bekend dat er een spectaculair model zal worden voorgesteld in Detroit. Daarmee wil Porsche het weer goedmaken met de Amerikanen na drie jaar afwezigheid op de autoshow. De terugkomst is het gevolg van de enorme markt die Amerika voor Porsche is, niet minder dan een kwart van de jaarlijkse verkopen gebeurt op Amerikaanse bodem. Het model in kwestie is naar alle waarschijnlijkheid een Porsche GT3 RS LE, dat laatste staat voor Limited Edition.

Onder de kap schuilt een 4.0 liter zescilinder met 500 pk.  Qua looks zal hij zich onderscheiden met een carbon motorkap en een minder zware ophanging. Porsche zal slechts 500 stuks produceren. De prijs zal tussen de huidige GT3RS en de GT2RS liggen maar zal eerder tegen die laatste aanleunen.

De reden van het nieuwe model is het beconcurreren van aftermarket tuningproducten, dat meldde een Porsche dealer in Amerika die de komst van de GT3 RS LE bevestigde. Hij vertelde eveneens dat dit de laatste 911 zal zijn met een zescilinder, de volgende generatie (991) zal een V8 onder de kap krijgen, dit om ecologische redenen. Of dat laatste daadwerkelijk zo zal zijn is nog maar de vraag. Laat ons hopen van niet. De nieuwe 991 zal trouwens enkel in 2-zits configuratie verkrijgbaar zijn.

Porsche GT3RS LE

Via TeamSpeed

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws