Ford Vertrek concept is opvolger Kuga

De Ford Kuga mag bijna op rust. De eerste voorbode van die opvolger is dit Vertrek Concept dat haar werelddebuut maakt op het autosalon in Detroit. Onder de kap van dit concept schuilt de nieuwe 1.6 Ecoboost viercilinder. Dat blok krijgt meteen ook de start-stop technologie mee en is daarmee weer wat zuiniger. Ford gaat nog een stapje verder door te zeggen dat ze tegen 2013 niet minder dan 90% van hun gamma zullen aanbieden met een EcoBoostmotor onder de kap. Het Vertrek Concept beschikt ook over regeneratietechnologie, Ford zal die laatste trouwens voorzien op alle benzinevarianten in de toekomst.

En hoewel de looks nog erg conceptueel zijn, is het duidelijk dat nieuwe Kuga de Kenetic design taal meekrijgt, net zoals de nieuwe Focus en Fiesta. Daarmee wordt de nieuwe Kuga een pak agressiever door zijn kleine koplampen en bruute grille. Ook de LED-verlichting onderaan de bumper kon niet ontbreken.

Live foto's via AOL

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Sven 19:25
afbeelding van Sven

wat een gekke naam alvast.

BizkiD 19:39
afbeelding van BizkiD

Inderdaad en het maakt de titel vrij verwarrend :),

Mesoerrie 20:09
afbeelding van Mesoerrie

hahahaha :D
doet me denken aan de Mazda Laputa
Laputa zou ergens Spaans moeten zijn voor "de hoer/bitch/..."

Technopatat 20:35
afbeelding van Technopatat

Haha, als 18jarige, pa mag ik het vertrek gebruiken, kmoet maten naar het station voeren :p! Due grapjassen bij ford toch :p!

Ot: de 'oude' kuga vind ik er nog heel goed uit zien (op interieur na dan), kwist niet dat die bijna op pensioen moest :o!

Anonieme gebruiker 18:22
afbeelding van Anonieme gebruiker

Het is natuurlijk nog maar een concept, maar hij ziet er al best fraai uit! Ford zal weer eens alle andere merken overtreffen!!

Anonieme gebruiker 13:18
afbeelding van Anonieme gebruiker

Inderdaad, heel gekke naam!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws