Toyota Prius V en Prius c concept in Detroit

De Prius V is de mpv waar ze bij Toyota al een tijdje zwanger van waren.Met de V van 'versatility' biedt de Prius V 50 procent meer ruimte dan de Prius zoals we hem nu kennen. Hij staat op het platform van de Prius en deelt er ook de aandrijflijn mee. Dat wil zeggen dat hij ook de 1.8 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor ter beschikking krijgt. Beiden samen zijn ze goed voor 136 pk. De Cw-waarde bedraagt 0,29, uitstootcijfers zijn nog niet beschikbaar.

Bij de ontwikkeling van de Prius V werd ook aandacht besteed aan de moduleerbaarheid van het interieur. Zo kan de tweede zitrij in de lengte verschoven worden. Ook kunnen de inzittenden genieten van een Panoramic View zonnedak, dat 40 procent lichter is dan conventionele daken. De Prius V komt volgende zomer iop de markt n de VS, voor Europa is nog geen lanceringsdatum bekend.

Naast de Prius V staat ook de Prius c Concept op de stand van Toyota in Detroit. Deze is een voorloper van een productiemodel dat Toyota in 2012 op de markt wil brengen. Het wordt het kleinste model in het Prius-aanbod. De designers gaven hem een aerodynamisch design en een minimalistisch interieur mee. Toyota beweert verder dat de Prius c Concept de grootste radius zal krijgen van de niet-plug in hybrides.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Bouncing Bullet 11:05
afbeelding van Bouncing Bullet

Die achterkant, yuk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws