Officieel: Pagani Huayra (+fotogalerij)

Update: Video! Na een hoopje teasers en lekken hebben ze bij Pagani besloten de officiële beelden van de opvolger voor de Zonda voor te stellen. De onuitspreekbare naam Huayra is afkomstig van de Andische god van de win, Aymara Huayra Tata.

De Huayra is minder hard afgelijnd dan de Zonda en krijgt een setje vleugeldeuren zoals de Mercedes SLS AMG. Daarmee open je de poort naar een exclusief interieur met wat opvallende details. Of je het ook mooi vindt, is een kwestie van smaak.

De opbouw van de Huayra gebeurt rond een carbon-titanium monocoque, bekleed met plaatwerk in carbonvezel. Lichte materialen dus, zodat de wagen snel is als de wind waar hij naar genoemd werd. De weegschaal geeft alvast 1.350 kg aan.  Héél licht is dat niet, maar de motor zorgt voor meer dan genoeg power om de Huayra vooruit te stuwen, of zoals je wil: te blazen. Een nieuwe 6.0 V12 werd door Mercedes' AMG-afdeling speciaal gebouwd om in de Huayra zijn diensten te leveren. Met meer dan 700 pk en een goeie 1.000 koppel kan je niet anders dan van je stoel geblazen worden. Exacte cijfers volgen later, net als prestatiecijfers en een exacte prijs. Reken alvast niet op veel minder dan 1.000.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
SeMTeX 10:12
afbeelding van SeMTeX

De voorkant vind ik wel geslaagd (met uitzondering van de kerstverlichting dan)
De achterkant vind ik persoonlijk wat minder. Zeker die rode achterlichten zijn wat minder...

Maar misschien wordt het wel wennen (niet dat ik deze ooit zal tegenkomen...)

TdM 10:17
afbeelding van TdM

Ik vind hem ook niet héél mooi en begeerlijk.. Wat normaal een sportwagen van zulk caliber moet zijn.. Maar ik vind de spoilers de hij vanachter heeft wel heel cool. Net een vliegtuig na touchdown ;)

Mesoerrie 10:41
afbeelding van Mesoerrie

exterieur valt zeker goed te pruimen vind ik

maar dat interieur, bah!

SeMTeX 11:35
afbeelding van SeMTeX

Ah, het is wat extravagant, dat interieur, maar ik vind het wel passend

Techno Patat 12:20
afbeelding van Techno Patat

ik vond de zonda eerlijk gezegd bij de launch ook lelijk, maar naarmate de versies vorderden vond ik hem beter en beter, nu is de zonda in mijn ogen prachtig!

deze is niet mis, maar ik hoop dat hij ook nog groeit :)! kan niet wachten om hem in het echt te zien, deze zomer maak ik een reisje naar firenze, en de pagani fabriek ligt daar maar een uurtje van :)!

Wim 12:57
afbeelding van Wim

@technopatat: had net hetzelfde gevoel over de zonda, ook benieuwd naar de nieuwe V12 huil bij volle acceleratie

Techno Patat 13:25
afbeelding van Techno Patat

@wim, i second that! khoop dat het gehuil blijft, en niet de zware ronk van amg's! kben een amg liefhebber, maar die ronk past niet bij pagani's :p!

Anonieme gebruiker 16:11
afbeelding van Anonieme gebruiker

Als ik het goed zie, kunnen de spoilertjes achterop ook effectief gebruikt worden om beter te sturen? In een van de foto's is duidelijk te zien dat ze onder verschillende hoek staan. Die langs de binnenkant van de bocht staat duidelijk hoger, en wordt denk ik gebruikt als luchtrem? Leuk en vernieuwend (voor de auto-industrie) concept.
Ik wil denk ik alleen niet weten waarvoor de zwarte gaten in het midden van de zetels dienen? :S

Nathan 16:33
afbeelding van Nathan

@ hierboven: Die zwarte gaten zijn misschien voor 3 (of 4) punt gordels?

Techno Patat 17:13
afbeelding van Techno Patat

@nathan: dacht ik ook, maar anderen zeggen dan weer dat het is om de zetel te verstellen, omdat ze geen plaats hadden naast de zetel! maar personelijk geloof ik ook het gordel standpunt!

Quin 20:25
afbeelding van Quin

Niet zo bruut als de Zonda, maar eigenlijk ben ik nog aangenaam verrast over het design. Op de gelekte beelden zag het er allemaal maar goedkoop uit, maar dat zou verbaasd hebben voor een wagen tegen het miljoen euro natuurlijk ;)

En indrukwekkende specs natuurlijk!

TdM 22:03
afbeelding van TdM

@ Quin: ik vond het er ook allemaal maar goedkoop uitzien.. laten we wachten op de eerste rijtest en daar zal wel uit blijken of het wel degelijk zo goedkoop is als het oogt. Gaat autofans deze testen?? ;)

Quin 13:36
afbeelding van Quin

Net filmpje gezien. Heerlijk geluid, toch, die huilende motor :p. Niet hetzelfde als ie op het circuit scheurt, maar je kreeg toch al een idee.

Wel trouwens ontzettend lelijk dashboard :s

@lko 18:54
afbeelding van @lko

Die bewegende spoilers zijn niets nieuw in de auto-industrie.. Porsche had dit al eind jaren 60 op de 917 en 908 :)

http://assets.hemmings.com/story_image/64312-450-0.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_1JcDBbpc70w/TPqVUAct1BI/AAAAAAAAA_Y/KYgrWMXAiT...

Uw reactie