Officieel: Jaguar XF facelift

Op het salon van New York staat deze Jaguar XF te blinken. Al moet je tweemaal kijken, want de neus lijkt zo te zijn weggelopen van een Jaguar XJ. De motorkap werd iets lager gehouden, waardoor de power bulb sterker geprononceerd wordt.

Ook krijgen de koplampen LED-strips.  Achteraan zijn de wijzigingen subtieler, met aangepaste achterlichtblokken. Binnenin vinden we nieuwe materalen voor de ventilatie en ook het navigatiesysteem krijgt een vernieuwd scherm en herschreven software.

De 2.2 liter diesel is misschien de meest opvallende nieuwigheid. Jaguar deelt deze 'kleine' dieselmotor met de PSA-groep. In deze XF is hij goed voor 195 pk, 450 Nm en een uitstoot van 149 g/km CO2. De 3.0 V6 met 211 pk verdwijnt.

Bij de benzinemotoren vinden we geen 3.0 V6 meer terug en zijn enkel nog dikke V8 motoren beschikbaar, met als topper de XF-R die nog steeds 510 pk onder de kap heeft.

New York is voor Jaguar een belangrijk salon, aangezien de Amerikanen de grootste klantengroep zijn voor het Britse merk. Wie de wagen snel in het echt wil zien, kan hem ook gaan bekijken op de AutoRAI, waar hij na de première in New York ook op de stand van Jaguar werd geplaatst. Prijzen zijn nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 10:45
afbeelding van Yvesw

Ik heb maandenlang halsreikend zitten uitkijken naar deze update (waar eindelijk de koplampen zouden aangepakt worden) maar nu hij er is krijg ik geen "wauw" gevoel meer. Het bijzondere van de wagen is er wat af... Het blijft een bloedmooie wagen, maar ondertussen heeft de concurrentie ook niet stil gestaan...
Om nog maar te zwijgen over de XJ. DAT is de Jaguar van het moment!

TdM 11:44
afbeelding van TdM

Ik vind het wel geslaagd ;)

Pieter Aertgeerts 12:03
afbeelding van Pieter Aertgeerts

In tegenstelling tot de meesten vond ik de komplampen van de eerste generatie XF knap. Maar goed, ik begrijp dat Jaguar voor een agressiever uiterlijk gaat, zeker na de lofzang bij de XJ.

Techno Patat 16:49
afbeelding van Techno Patat

@pieter: ik volg je volledig! ik vond die koplampen eigenlijk ook mooi (en ze kwamen zeker mooi uit bij de R), maar ik vind het toch wel jammer dat ze de xj zo copy pasten, het is begrijpelijk (en trendy, iedereen doet het plots), maar toch jammer...

want een jag koop je niet omdat je meedoet aan 'go with the flow'

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws