Ford stelt dit Evos Concept voor

Ford EVOS concept
Een potentiële opvolger van de Capri, zo werd het voor te stellen concept op de IAA genoemd. Ford zelf gaf ons een teaser mee en noemde het toen al futuristisch. En eigenlijk ziet dit er zoals elk concept uit, en daardoor hebben ze gelijk, dit is inderdaad futuristisch. De coupé valt vooral op met zijn knappe vleugeldeuren en opvallend kleurtje. Ford wil met dit concept vooral de toekomstige tekenlijn tonen, maar pakt ook met plug-in technologie onder de kap uit.

Ford noemt deze Evos Concept een vierdeurs fastback en biedt daarmee plaats aan vier personen. Onder de kap schuilt een benzine- en elektromotor die met door een hypergeavanceerde oplaadbare hybrideaandrijving moeten samenwerken. Die hybrideaandrijving komt tot werking met behulp van een set lithium-ion batterijen. Ford rust de aandrijving ook uit met een Cloud-connectiviteit. Die moet ervoor zorgen dat de prestaties en efficiëntie in elke combinatie een perfecte match hebben.

En voor diegenen die de afmetingen willen weten citeren we even het persbericht: De concept-car is 4,50 meter lang, 1,97 meter breed en 1,36 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,74 meter.

Verder wil Ford uitpakken met slimme technologieën die de betrokkenheid van de bestuurder en diens veiligheid verhogen. Ford zal het Evos concept voorstellen op de IAA in Frankfurt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 20:08
afbeelding van Kevin

Toch een heel mooie concept!!

Uw reactie