Gelekt: brochure van de Toyota Prius C

De Prius-familie breidt uit en van het volgende model zijn nu al beelden gelekt. Een onoplettende medewerker gooide wat beelden op de scanner die ze prompt op het internet gooide. Op de gelekte beelden zien we een Prius C die is afgeleid van het eerder voorgestelde concept. Hij is voorlopig enkel bestemd voor de Amerikaanse en Japanse markt. Hij wordt zowat even groot als de Yaris Hybrid die wel bij ons op de markt komt.

Een 74 pk sterke benzinemotor met 1,4l inhoud wordt bijgestaan door een elektromotor van 61 pk. De overbrenging gebeurt door een CVT-versnellingsbak. Het verbruik zou op 2,8l/100 km liggen, al is dat berekend volgens de Japanse cyclus (die bij ons dus niet gehanteerd wordt).

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
gtike 20:16
afbeelding van gtike

Het goede nieuws is dat hij enkel voor de Amerikaanse en Japanse markt is. Het slechte nieuws is dattem slechts 2.8l/100km zuipt

Quin 22:08
afbeelding van Quin

Het ander slechte nieuws is dat ie lelijk is :)

Mesoerrie 09:35
afbeelding van Mesoerrie

Lelijk, jammer

Overigens vraag ik me ook af of ze nu niet teveel interne concurrentie hebben met deze Prius C. Ze hebben de Auris Hybride, de Prius, er komt een Yaris hybride aan en dan nog deze Prius C...

Sven 09:45
afbeelding van Sven

De Prius C krijgt de afmetingen van een Yaris en zou niet op onze markt terechtkomen, volgens verschillende bronnen. Dus qua interne concurrentie valt dat wel mee, op de Europese markt. Een Yaris diesel en Prius diesel staan ook perfect naast elkaar in de catalogus hé.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws