Alle specificaties van het FT-86 concept

Hij staat gepland voor de autoshow in Tokyo maar enkele geniepigaards hebben al eens wat foto's gepikt en nu ook wat informatie het www in gestuurd. Het FT-86 concept zal er komen met een Subaru en Toyota badge in onze Europese contreien, in Amerika krijgt hij de Scion FR-S badge. We steken onze handen er niet voor in het vuur dat dit de Europese specs zijn dan wel de Amerikaanse. Misschien is er zelfs geen verschil. Wat zeker is, is dat deze specs ergens van toepassing zijn en het geeft ons al een prima beeld van wat komen zal.

Het FT-86 concept zou 1.210 kilogram wegen in zijn basisvorm met manuele versnellingsbak. Kies je voor de automaat dan komt daar 20 kilogram bij. De topvariant met manuele versnellingsbak is ook wat zwaarder met een totaal van 1.227 kilogram (+17). Onder de kap schuilt een 1.998cc DOHC boxer met een flat viercilinder die gevoed wordt door een 50 liter grote benzinetank. Het vermogen bedraagt 200 pk op 7000rpm en een maximum koppel van 205 Nm op 6.600rpm. Toyota zegt een gemiddelde dorst te hebben opgemeten van 8 liter voor het basismodel, de topvariant zou 7,7 liter drinken. Alweer een reden om de vetste er uit te nemen!

De coupé komt er standaard met halogeen lampen. Mochten die je niet aanspreken kan je optioneel voor HID's gaan, deze worden wel standaard aangeboden in de duurdere varianten. De topvariant krijgt LEDs vooraan, een lederen stuur, 6 speakers (standaard 2), een witte toerenteller met "shift light" en sportievere pedalen ter bediening.

specs ft86

specs ft86

FT86club via Jalopnik

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mesoerrie 12:19
afbeelding van Mesoerrie

Mooi mooi, en een atmosferische motor is zeker leuk in deze tijden van al dat turbogeweld!
Ben echt benieuwd hoe hij zal rijden.

Maar zie ik dat nou goed onderaan links op de brochure? Een sportwagen met grijze plastieken bumpers en stalen wielen? Is dat dan de 'low-spec'? Niemand die dat toch koopt, of het zou speciaal voor trackdays moeten zijn, dan heb je toch niets aan al die opsmuk :p

@ Autofans:
We steken onze handen er niet voor in het vUUr dat dit de Europese specs zijn dan wel de Amerikaanse. Misschien is er zelfs geen verschil. Wat zeker is, is dat deze specs ergens van toepassing zijn en het geeft ons al een prima beeld van WAT komen zal.

't was nog vroeg zeker :p

<strong>Edit</strong>, inderdaat, veel te vroech

Kevin 16:15
afbeelding van Kevin

Ik weet niet goed of ik het goed heb gezien en uitgerekend maar is het niet mogelijk dat de verbruikcijfers van de toyota (of subaru of scion) lager liggen dan opgegeven?

Als ik het goed zou begrijpen staat er in de brochure dat je 12,4 Km kan rijden op 1 liter
dat zou 8 liter zijn op 100 km...

Dan zou dit voor de topversie 7,7 liter/100 km zijn..

Schiet me niet dood als het niet zo is :) Ik zit nogal snel verkeerd in rekenen haha

Mesoerrie 17:22
afbeelding van Mesoerrie

@ Kevin, correct!

Pieter A. 20:14
afbeelding van Pieter A.

Thanks, aangepast

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws