Hollywood Hottest New Movie Car als thema LA Auto Show Design Contest

Op de L.A. Auto Show wordt heel wat blinkend nieuws voorgesteld, de show toont ook dingen die nooit in productie zullen gaan. Zo heeft de L.A. Auto Show een jaarlijkse Design Contest waar dit jaar zes merken aan deelnemen. Hyundai, Mercedes, Smart, Maybach, Honda en Subaru laten hier designs zien die enkel in science fiction films zullen rondrijden. Het thema was dit jaar dan ook 'Hollywood Hottest New Movie Car".

Een jury, bestaande uit drie directeurs van een designschool en één CEO van een animatiebedrijf, beoordeelt de ontwerpen op basis van werspiegeling van de filmplot in de auto, de relatie tot het beoogde publiek, het niveau van creativiteit en imaginatie en de mate waarin de combinatie van verhaal, auto en personage uniek zijn.

Honda koos voor een western maar dan eentje die 100 jaar later plaatsvindt en waarbij je paard wielen heeft gekregen. Ook Maybach koos voor een paardenthema, al willen zij hun wagen eerder als koets voor een soort Assepoester zien. Mercedes zelf tekende een hommage aan de silberpfeil, omdat het merk dit jaa 125 jaar bestaat. Smart speelt haar city-imago uit door een wagen te maken die geschikt is voor de stadsjungle. De smart helpt een journaliste in een zoektocht naar vermiste robots. Hyundai volgt de vampierengekte door een vampierpersonage te voorzien van vervoermiddelen. Bij Subaru mag een team van vier mensen de maatschappij redden in een wereld die gestopt is met draaien; daarvoor moeten ze op zoek naar een mineraal. Dat doen ze in een futuristische Subaru Horizon.

Meer info vind je terug op de webpagina van de Design Contest.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie