Rinspeed Dock+Go is een Smart met zes wielen

De Smart-for-us zal worden voorgesteld op het autosalon van Detroit, dit Dock+Go concept van Rinspeed zal schitteren op de beursvloer van Genève. Het Zwitsers bedrijf zorgt er elk jaar voor iets speciaals bij te hebben, en ook deze keer lijken ze erin te slagen. Het bedrijf toont een concept waarin het een derde as toevoegd aan de Smart. Daarmee wil ze het potentiële plaatsgebrek oplossen, waar je in zulke Smart al wel eens last van kan hebben. Het extra dek is aan- of af te koppelen en zorgt zo voor het beste uit twee werelden.

De extra as kan je zien als extra bagageruimte, maar zorgt tevens voor wat extra rijbereik. Je kan er voor een elektrisch pakket kiezen, en dan bieden deze extra wielen, door de extra batterijen, voor 120 km meer rijbereik. Wie de conventionele motor verkiest zorgt voor een derde as die de twee aandrijft.

Smart Renspeed Deck+Go
Smart Renspeed Deck+Go

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
MichelAngelo 11:39
afbeelding van MichelAngelo

vrees dat dit al gedoemd is vooralleer het wordt uitgebracht.
allez, da gaat totaal nie aanslaan, en waar laat ge uw achterste dan achter als ge geen garage hebt of zelfs geen privéparking en bvb. in het stad woont (waarvoor dat dit kleine stadswagentje dus in principe voor gemaakt is) gewoon op de kant van straat laten staan? meepakken door uw voordeur is geen optie, daar is het ding nét iets te breed voor...
oninteressant concept als je het mij zegt...
maar ik ben een mens dus ik kan mis zijn, wie ziet hier welk nut in?!

Sven 14:27
afbeelding van Sven

ik denk dat je het nut net bewezen hebt. Die dingen hebben als doel om te doen nadenken over andere concepten dan een bak met vier wielen en 6 plaatsen, terwijl je altijd alleen onderweg bent. Voor een postbode of een pizza delivery zie ik dat wel lukken, eigenlijk.

MichelAngelo 15:11
afbeelding van MichelAngelo

daar hebde een stevig punt Sven, zowiezo gade gaan nadenken als ge zoiets ziet he, ook al is het als concept en op foto's... daar kan ik dan weer wel inkomen en Rinspeed is inderdaad wel altijd al een constructeur geweest die doet nadenken over alternatieven alhoewel ik hun concepten meestal wat aan de overdreven kant vind... maar bon, anders zou het, zoals ge zegt, niet tot nadenken aanzetten.

maar dit specifieke concept... het doet me teveel denken aan de 'half-tracks' die ze in de tweede wereldoorlog gebruikten... waar dan weliswaar een paar rupsbanden over de achterste assen werd gespannen. maar dan een 'compact-eco-city-halftrack'... :-s

Kenny 20:34
afbeelding van Kenny

Zo apart doet me een beetje denken aan de Chrysler/Plymouth Prowler indertijd:
http://www.seriouswheels.com/1990-1999/1997-Plymouth-Prowler-Tow-Behind-...
Wel een tof idee.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws