Hyundai op het autosalon 2012

Hyundai mag op het Brusselse autosalon paleis 9 bevolken. Daar tonen ze naast twee Belgische premières ook wat speciale reeksen en een milde concept car. Om te beginnen brengt Hyundai de nieuwe i30 mee. Ontworpen in Duitsland en gebouwd in Tsjechië is dit meer dan ooit een Europese Hyundai. De 1.6 dieselmotor houdt de CO2-uitstoot onder de 100 g/km terwijl het vermogen toch 128 pk bedraagt. De tweede Belgische première is de sedanversie van de i40, waarvan we de break al eerder aan de tand konden voelen.

De CO2-uitstoot van deze berline is beperkt tot 113 g/km. Een lange wielbasis en grote hoofd- en schouderruimte moeten hem gewild maken bij zijn kopers.

Hyundai op het autosalon 2012

Voor de Veloster biedt Hyundai vanaf nu een DCT-versnellingsbak aan, een Dual Clutch transmissie, een bak als een zachte automaat dus. ook heeft Hyundai een Veloster concept R op de stand staan, die de klant moet laten zien wat de mogelijkheden zijn op het vlak van tuning voor de wagen. De opvallend wit gelakte wagen krijgt 18 inch Momo-velgen en racing-remmen. Ook werd de ophanging met 2,5 cm verlaagd. De dakspoiler werd in contrasterend zwart gelakt, terwijl de dakbekleding binnenin ook in zwart stof werd uitgevoerd. Verder vinden we in het interieur een combinatie van leder en carbon, met middenin het Pioneer-geluidssysteem.

Hyundai op het autosalon 2012

Hyundai biedt van haar ix35 en Santa Fe een speciale reeks aan. Bij de eerste gaat het om een Trocadero-versie, geïnspireerd op de gelijknamige Parijse wijk.Hij komt er in twee motorversies, een 1.6 GDi (25.499 euro) en een 1.7 CRDi (28.499 euro). Bij de Santa Fe heet die versie Vigo, naar de naam van het paard waarmee Philippe Lejeune de wereldtitel jumping veroverde in 2010. Hier enkel de 2.0 CRDi-motorisatie voorzien van 150 pk, desgewenst met 2WD (35.999 euro) of 4WD (38.499 euro).

De Genesis Coupé komt voorlopig niet naar Europa in zijn faceliftvorm.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie