Live in Brussel 2012: BMW 3-reeks 2012 (F30)

Over de nieuwe generatie van de 3-reeks hebben we het al uitvoerig gehad. Zo weten we dat er dat er acht motorisaties beschikbaar zijn: vier diesels, drie benzine's en natuurlijk de nieuwe ActiveHybrid die een benzine combineert met de E-motor. Meer info vind je in dit artikel terug!

Als koper kan je kiezen uit vier motoren die allemaal de TwinPower Turbo Technologie meekregen en allemaal gekoppeld kunnen worden aan een achttraps versnellingsbak. Naast de zescilinders kan je ook kiezen voor de 328i waar een viercilinder het werk doet. Die viercilinder krijgt een turbo en zou de klant een gezonde verdeling fun en verbruik moeten bieden. Zoals eerder gezegd kan je altijd kiezen voor de achttraps versnellingsbak, en daarmee zijn ze in dit segment de eerste, zeggen ze. Die automaat komt samen met de Start/Stop technologie die in deze 3 reeks standaard geleverd wordt.

Om het verbruik verder te drukken beschikt hij ook over remregeneratie, een schakelindicator en werd ook de randaparatuur, zoals de airco, aangepast om een minimum te verbruiken. Al die snufjes komen tot hun volle potentieel wanneer je de BMW in zijn nieuwe stand zet, namelijk de ECO PRO modus (naast de gekende comfort, sport en sport+ standen). De topper is nog steeds de 320d EfficientDynamics Editie die met zijn 163 pk een gemiddeld verbruik van 4,1 liter per 100 kilometer laat optekenen. De CO2 uitstoot bedraagt amper 100 g/km. De Active Hybrid 3 kan je gaan bestellen in de herst!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws