Live in Brussel 2012: Mini Roadster

Handig dat je voor die àndere europese première maar een aantal meter verder moet stappen. Naast de BMW is ook de Mini Roadster nu echt heel officieel. De uiteindelijke productie versie is zo goed als niet veranderd aan de Roadsters die we voorgaande jaren op de Mini stand hebben gezien. Wat leuk is want het bulldogje onder de roadsters ziet er leuk uit!

Wat natuurlijk opvalt is dat die voorruit écht wel schuin staat! Een stevige 13° kleinere hoek dan de Mini Cabrio! Ik ben benieuwd of Mini met de Roadster veel van het potentieële cliënteel naar zich gaat trekken. De gevestigde waarde, de MX-5 is ongeveer hetzelfde geprijst en is bekend om zijn geweldig karaktertje!

De Mini Roadster heeft een 122 pk sterke 1.6 motor, een 184 pk sterke Twinpower 1.6 in de Cooper S Roadster, en 211 pk in de TwinPower 1.6 in de John Cooper Works Roadster (280 Nm en 0-100 in 6,5 seconden). Ook een diesel is beschikbaar, de 143 pk sterke 2.0 Cooper SD Roadster, die in deze versie slechts 4,5 l/100 km verstookt.

Foto's van dit toch wel stoere karretje in de galerij hieronder!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws