Officieel: De Toyota Yaris Full Hybride

Toyota toont ons voor het eerst de nieuwe Yaris Full Hybrid en gooit er meteen wat details tegenaan. Volgens Toyota moet deze nieuwe Yaris niet alleen de krachtigste en zuinigste variant zijn, het zou ook de goedkoopste hybride op de markt worden. Hoeveel die exact gaat kosten laten ze uiteraard nog niet weten. De Yaris HSD is na de Auris HSD het tweede kernmodel dat de hybride aandrijflijn van de Prius krijgt.

Die aandrijflijn werd wel 20 procent lichter tegenover haar voorganger. Dat komt doordat Toyota het nieuwe 1.5 benzineblok koppelde aan een nieuwe en lichtere elektrische motor. Daarnaast werden ook het batterijpakket en andere technische componenten op een dieet gezet. Alles samen zou de Yaris HSD 100 pk moet voortbrengen. Schakelen doe je met de gebruikelijke CVT-koppeling.

Op vlak van looks zal deze Yaris HSD makkelijk te onderscheiden zijn van zijn voorgangers. De nieuwe bumper, grille en koplampen vooraan maken deze Yaris visueel alvast een topper. Ook achteraan pakt Toyota uit met een nieuwe set verlichting, uiteraard opnieuw voorzien van het nodige LED-spektakel.

Toyota zal de Yaris HSD aan het publiek tonen in maart, op het autosalon van Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws