Minister Milquet wil babes weg van autosalons

Niet dat er dit jaar veel babes te zien waren op het Brusselse autosalon, toch werkt Minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (CDH) of het beeld van de vrouw op een autosalon niet verbeterd kan worden. Daarmee worden de schaarsgeklede dames bedoeld die eerder als object bekeken worden. ‘Hostessen hebben zeker een plaats op evenementen als deze, bijvoorbeeld om kandidaat-kopers te verwelkomen en om uitleg te geven, maar dat kan even goed als ze andere kledij zouden dragen'.

Bij het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen klinkt het dat er veel klachten binnenkwamen over het afgelopen autosalon. De stereotypering van de vrouw als object, het ontbreken van de link tussen de vrouw op de motorkap en de auto zelf zorgen ervoor dat voor de behandeling van de klachten wordt samengewerkt met de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame. Het gaat echter om niet-discriminerende vorm van seksisme, waarvoor nog geen wet bestaat. Milquet bekijkt daarom of een specifieke sanctie voor seksistische daden of uitlatingen in de wetgeving kan worden opgenomen.

Het lijkt er dus op dat de vrouwen als lustobject bij de wagens op het volgende autosalon zullen verdwijnen. De knappe deerne die een offerte voor je opmaakt of je informatie verschaft zou wel mogen blijven. Dit jaar bespaarden vele automerken al op modellen vanwege de heersende crisis, vandaar ook dat we geen babe-special opvoerden op onze site.

Via: DeStandaard

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 23:56
afbeelding van Yannick Degroeve

die klachten komen waarschijnlijk allemaal van gefrustreerde draken :-D

Anonieme gebruiker 10:38
afbeelding van Anonieme gebruiker

Milquet klaagt over het ontbreken van de link tussen de vrouw op de motorkap en de auto zelf...
We zullen haar helpen: deze link is een spannend stukje latex

Yvesw 10:49
afbeelding van Yvesw

"De stereotypering van de vrouw als object" Die stereotypering zit al eeuwen in onze samenleving hoor... Ik ga nog verder, zit zelfs in ons instinct. Vrouwtjes leren van nature zich te verkopen voor mannetjes. Och ja, hop naar volwaardige emancipatie! Maar als een boot zinkt willen ze wel voorrang op de mannen in de reddingssloep (want dat hoort zo)....

gtike 11:00
afbeelding van gtike

ik vond net dat er bijna geen poezen te zien waren op het salon...

Wim 11:02
afbeelding van Wim

dat ge u daar mee bezig kunt houden :s

Mesoerrie 11:06
afbeelding van Mesoerrie

Allé dat is nu toch te gek voor woorden. Echt de meest banale zaken worden in dit land verboden.
Voor zover ik weet, verplicht niemand die vrouwen om daar te staan. Ze kiezen er zelf voor om daar wat bij die auto's te poseren. En in ruil voor die prestatie krijgen ze een vergoeding. Simpel toch?

chuwie 21:34
afbeelding van chuwie

stom wijf moet aar niet moeien.

Yvesw 22:01
afbeelding van Yvesw

@Chuwie: Bart De Wever zou het niet beter kunnen zeggen... :p

Hapitein Kaddock 16:11
afbeelding van Hapitein Kaddock

inderdaad chuwie, dat gefrustreerd vrouwmens zou zich beter met nuttige zaken bezig houden, moest ze der zelf kunnen gaan tussenstaan zou ze der niet tegen zijn, maar zo is dat nu eenmaal niet, natuurlijk voelt een verlebberde ouwe spanvijs zich op haar rimpeltenen getrapt door de inzet van knappe, aantrekkelijke -maar daarom niet achterlijke- jonge dames op zulke evenementen.

ze heeft sjans dat ik hare kop nie op het autosalon gezien heb want kzou der mijn bootsanker naar gesmeten hebben!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws