Officieel: Jaguar XF Sportbrake (2012)

Na het lek heeft Jaguar haar XF Sportbrake toch officieel voorgesteld. Wie de Sportbrake langs voor aankijkt zou nog kunnen twijfelen, maar alles wat na de B-stijl komt is volledig nieuw ondanks de sterke herkenbaarheid van de sedan. Door de grotere koffer kan je in de XF Sportbrake niet minder dan 1.675 liter kwijt, dat doe je door de achterbank al dan niet deels (60/40) neer te klappen. Klap je alles neer dan beschik je over een maximaal laadoppervlak van 1.970mm op 1.064 mm. De hele kofferruimte is te af te sluiten door een soft-close kofferklep en die kan optioneel elektrisch bediend worden.

Raar maar waar zijn de Mercedes E-klasse break en Jaguar Sportbrake in lengte gelijk, al beschikt de Mercedes wel over bijna 300 liter bagageruimte extra, 1.950 tegenover 1.675 liter. De exacte afmetingen van de Jag zijn: lengte: 4.966 mm, breedte (incl. spiegels): 2.077 mm, breedte (excl. spiegels): 1.877 mm, wielbasis: 2.909 mm, spoorbreedte voor: 1.559 mm, spoorbreedte achter: 1.605 mm.

jaguar sportbrake 2012

De vijfzitter biedt achteraan 48 mm meer hoofdruimte en qua rijdynamiek zou er zo goed als niets zijn veranderd. Jaguar deelt mee dat een nieuwe luchtvering het niveau bij belasting automatisch herstelt zonder daarvoor een impact te hebben op het rijgedrag. Daarbij aansluitend is er het Adaptive Dynamics systeem van de Britten dat de ophanging controleert en de schokdempers aanpast, daar waar nodig.

Jaguar biedt de Sportbrake al van bij de lancering met een Aërodynamisch (standaard op de S-versie) en Black pack aan voor de nodige show en flair. Onder de kap zullen meteen de vier- en zescilindermotoren te vinden zijn. Allereerst is er de nieuwe 2.2 diesel motor met 163 pk of 190 pk. De 3.0 liter V6 is beschikbaar met 240 pk of als 'S' met 275 pk. Of er later ook een R-variant komt, is nog even afwachten.

De Jaguar Sportbrake wordt volgende week in Genève officieel voorgesteld.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 09:42
afbeelding van Wim

lang niet mis

Techno Patat 15:12
afbeelding van Techno Patat

Ik ken (/heb) een stationwagen die er mooier uitziet :D! Maar eerlijk is eerlijk: dit is ook een veel mooier alternatief dan een BMW/mercedes station! Al zullen die laatste 2 wel een stuk praktischer zijn! Dit lijkt me op de foto's een nogal kleine kofferklep...

Mesoerrie 21:24
afbeelding van Mesoerrie

@ Dries: jou 159 is een klasse lager hé

Hoe je nog een 5, E of A6 break kan bestellen als er dit bestaat :o
In het blauw aub!

Techno Patat 18:02
afbeelding van Techno Patat

Lager lager, ej niet met beledigingen smijten hé :P! De mijne is een klasse kleiner!

Een E kan je verantwoorden door de betere praktische zaken, de 5 door de badge en rijeigenschappen en de A6 door dat interieur! Hangt er dus sterk vanaf waar je je nadrukken op legt :)'

Mesoerrie 18:35
afbeelding van Mesoerrie

"kleiner" was idd beter gekozen Dries, mijn oprechte excuses :p

Anonieme gebruiker 09:05
afbeelding van Anonieme gebruiker

Uitermate zwak ontwerp, zeker voor een merk dat in het verleden zoveel charisma uitstraalde

Uw reactie