Agera R krijgt enkele updates

De Zweden van Koenigssegg hebben enkele updates klaar voor hun hypercar Agera R. Ze zullen de updates voorstellen in Genève, maar hebben nu reeds een persbericht rondgestuurd met enkele details. Zo hebben ze een nieuw type carbon wiel ontwikkeld met een eigen technologie genaamd Aircore. Deze wielen zorgen voor een gewichtsbesparing van 20 kg. Het enige metalen deel in het wiel is het ventiel. De cylinders zijn ook gecoate met een nano laagje voor verminderde wrijving en brandstof verbruik.

De rev limiter heeft ook een nieuwe limiet gekregen, van 7250 naar 7500 rpm. Hierdoor stijgt het vermogen van de gewone Agera op 98 van 940 naar 960 pk. De Agera R krijgt door deze upgrade ook 35 pk meer, van 1115 naar 1140 op E85.

Vanaf MY 2013 krijgt elke Agera R ook de nieuwe Triplex ophangen mede ontwikkeld door Zweedse fabrikant Öhlins Racing. Ze leveren vanaf nu ook standaard hun ESP systeem Koenigsegg Electronic Stability standaard op elk model.

De omgeving rond de uitlaat is ook aangepast, waardoor de diffusor meer plaats heeft om de lucht weg te laten. De winglets vanvoor zijn ook aangepast waardoor deze nu 20 kg meer downforce geven bij 250 km/u.

Naast de technische updates hebben ze ook een nieuwe configurator gelanceerd waarmee je zelf je gepersonaliseerde hypercar kan samenstellen. Aangezien alle Koenigseggs met de hand worden gemaakt kan je de zotste combinaties uitproberen, met uiterst fijne controle over de kleuren.

koenigsegg configurator

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie