Jaguar verwent klanten met XJ Ultimate

Jaguar XJ UltimateEen Jaguar XJ die de passagiers achteraan in de watten legt, waar anders dan op het salon van Peking kan je zulk model beter voorstellen? Deze Jaguar XJ Ultimate moet letterlijk elke rijke Chinees (en anderen) kunnen begeren met pure luxe. Achteraan vinden we twee aparte zetels op, belkeed met natuurleder in semianilinekwaliteit. Ze zijn elektrisch te verstellen, hebben ventilatie, een massagefunctie, elektrisch verstelbare lendesteun en een bediening voor klimaatregeling. Eens goed gezeten en je chauffeur de autostrade bereikt heeft is er allicht tijd voor champagne of wat iPad-vertier.

In de rug van de voorzetels werd een massief aluminium tafeltje geïnstalleerd dat werd afgewerkt in pianozwart. Dat tafeltje komt er uiteraard automatisch uit nadat je even de knop 'open' induwde. Onder dat tafeltje biedt zich meteen ook een bergruimte aan met op maat gemaakte champagneglazen. Het Franse nat kan je terugvinden in de koeler tussen de twee achterzetels in.

De middenconsole zelf is in zijn volledige lengte afgewerkt met fosforblauwe accentverlichting en opbergruimtes die niemand teleur zou mogen stellen. Mocht de Champagne niet leiden tot een gezellige babbel, dan kan je nog steeds sociaal wezen op je iPad die er standaard bij hoort. In de rugleuning van de voorzetels werd ook meteen een in leder afgewerkte docking station gemonteerd.

Jaguar XJ Ultimate

Voor de nodige sounds zorgde de Britse audiospecialist Meridian. Goed 20 luidsprekers bevinden er zich in de Jaguar XJ Ultimate. Het entertainmentsysteem krijgt ook twee draadloze hoofdtelefoons mee.

Technisch werd de ophanging lichtjes aangepakt om het zitcomfort achteraan alsnog te verbeteren. Optisch verschilt deze XJ Ultimate zich met enkele specifieke badges en gesmede lichtmetalen 20 inch velgen. De eerste 20 stuks krijgen de Celestial Black koetswerkkleur, mocht je dat als eerste klant niet willen kan je uiteraard nog voor een andere kleur kiezen.

De Jaguar XJ Ultimate is beschikbaar op de 3.0 liter V6 variant en de 5.0 liter V8 supercharged. Beide motoren worden er gekoppeld aan een achttraps versnellingsbak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws