Officieel: Audi RS4 Avant

Zoals beloofd krijgen jullie het officiële bericht en een hele reeks foto's van de rode RS4 Avant die Audi op het salon van Genève zal voorstellen. Dat de wagen een 4.2 V8 krijgt wist je misschien al, dat het vermogen 450 pk en 430 Nm bedraagt misschien ook. Het gaat 'm dus om wat nieuwe details.

Zo haalt de RS4 Avant de 0-100 km/u in 4,7 seconden. Dat is 0,1 seconde minder snel dan de RS5 met dezelfde motor. De Audi RS4 verstookt bij normale rijstijl 11l /100 km. Wie graag het grote vermogen aanspreekt verbruikt uiteraard een pak meer. Audi begrenst de topsnelheid op 250 km/u maar wie het heel lief vraagt kan die laten verhogen tot 280 km/u. Audi rust de RS4 Avant verdr uit met Launch Control, zodat je kan genieten van een explosieve start aan de verkeerslichten.

De RS4 Avant zou geen echte RS zijn als hij niet standaard was uitgerust met de Quattro vierwielaandrijving. DIe is in staat om 70 procent van het vermogen naar de voorwielen te sturen, of 85 procent naar de achterwielen, afhankelijk van de situatie. Ook wordt de torsie op de assen gemonitord, zodat de slip op het binnenste wiel in een bocht beperkt kan worden. Een Audi RS4 Avant staat verder 20 mm lager dan een gewone A4 Avant en krijgt standaard 19 inch tienspaaksvelgen mee. Audi levert als optie ook 20 inch vijfspaaksvelgen. Verder is een RS4 Avant ook 20 mm langer en 20 mm breder dan een standaard A4 Avant. De bagageruimte blijft overigens tot 1.430 liter slikken.

Officieel: Audi RS4 Avant

Binnenin is het zwart dat overheerst. De RS4 Avant krijgt een sportstuur dat onderaan afgeplat is en wordt standaard voorzien van de MMI-interface. Audi programmeerde een RS menu dat een rondetimer bevat.

Officieel: Audi RS4 Avant

De leveringen van de Audi RS4 Avant beginnen vanaf volgend najaar. Belgische prijzen zijn er nog niet, in Duitsland kost hij 76.600 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
gtike 16:51
afbeelding van gtike

slik... 76.000 euro

Yvesw 17:08
afbeelding van Yvesw

@gtike: Verwacht hier dan maar een ton ;)

Techno Patat 23:45
afbeelding van Techno Patat

@ yves: denk ik niet, een c63/m3 draaien begin de 80k? Wat doet een rs5 van prijs?

Ik vind het een beetje net niet! Begrijp me niet verkeerd: hij is vet EN prachtig! Maar hij komt niet boven de schouders van de vorige RS4! ik zie dagelijks eentje staan in mijn woon-werk tochtje en elke dag kijk ik om! Nu al meer dan 2jaar :p!

Yvesw 14:44
afbeelding van Yvesw

@Patat: Oké, een Ton zal mss wat overdreven zijn, alhoewel... Tik een paar opties aan en je zal er wel zitten ;)

Techno Patat 23:47
afbeelding van Techno Patat

Jup, maar je kan vast wel een honda of een toyota naar de ton drijven als je echt wil ;)!

Oke, die misschien niet! Maar op het salon stond er een gewone 3-serie van 68k! Als je zoveel over hebt voor een 3 spaar ik toch liever een beetje door voor deze!

Sven 08:37
afbeelding van Sven

De RS5 gaat voor 82.180 euro buiten bij je Audi-dealer.

Techno Patat 15:10
afbeelding van Techno Patat

Ah, dan zal deze toch rond dezelfde prijs draaien? Ik weet wel nog niet ofdat ze de RS4 goedkoper willen maken (want een coupé is 'premiumer'), of juist duurder! Want het is toch meer auto dan een RS5!

Sven 08:46
afbeelding van Sven

...en de facelift van de RS5 kost minstens 82.700 euro

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws