Renault Zoe kost je minimaal 20.950 euro

De belangrijkste elektrische wagen bij Renault is misschien wel de Zoe. Die werd eergisteren officieel in productieversie voorgesteld op het salon van Genève en nu zijn ook de Belgische prijzen bekend. Renault hanteert drie uitrustingsniveau's, waarbij een Zoe in het laagste uitrustingsniveau buitenrijdt voor 20.950 euro. Een Intens-variant kost je 22.750 euro, evenveel als de Zen-versie.

Deze prijzen zijn inclusief BTW maar exclusief de huur van het accupakket.

De Renault Zoe is net 4,08 meter lang, 1,73 meter breed en 1,57 meter hoog. De bagageruimte heeft een inhoud van 338 liter. De 65 kW sterke elektromotor kan de wagen over 210 km aandrijven. De topsnelheid is 135 km/u, het koppel bedraagt 220 Nm. Renault rust de Zoe uit met een Range Optimizer, waarbij hij onder andere op Michelin Energy Saver E-V banden staat.

Renault Zoe kost je minimaal 20.950 euro

Met de Caméleon, een door Renault gepatenteerd oplaadsysteem, kan elke accu met een vermogen tot 43 kW worden opgeladen. Opladen duurt tussen de 30 minuten (driefasige laadpaal 63 A) en 9 uur (monofasige wallbox 16 A). De lithium-ion accu is met het 22 kW-niveau in een uurtje opgeladen. Dat middelmatige krachtniveau beschermt de levensduur van de batterijen het best en heeft minder impact op het elektriciteitsnet dan een snelle laadbeurt aan 43 kW. Omdat de Zoe zelf een lader heeft, hoeven de laadpalen niet meer uitgerust te worden met een dure lader.

Renault Zoe kost je minimaal 20.950 euro

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws