Live in Parijs 2012: Porsche Sport Turismo

Porsche Panamera Sport Turismo Concept

Porsche vat de koe bij de hoorns en gaat volledig mee in de shooting brake trend met de voorstelling van de Panamera Sport Tursimo Concept.

Het geroezemoes op de beursvloer doet ons vermoeden dat de meningen over deze concept car redelijk duidelijk zijn. Had Porsche deze stap al niet veel eerder moeten zetten en had de eigenlijke Panamera er niet al gewoon zo moeten uitzien? Wij zijn er nog niet helemaal uit, maar we zijn het er al wel voor eens dat deze Porsche Panamera Sport Turismo er verdomd goed uitziet en een welkome aanvulling zou zijn op het nu al heel erg knappe gamma van Porsche.

Optisch lijkt de Sport Turismo niet zo heel erg veel te verschillen van de klassieke Panamera, maar niets is minder waar. Zowat elk lijntje is anders. Porsche heeft het hele concept opnieuw vorm gegeven en een heel nieuw karakter gegeven. De grootste verandering is natuurlijk de verder doorlopende en iets hogere daklijn. Hierdoor oogt het model veel gestrekter en imposanter. Aan de binnenkant resultaat deze verandering natuurlijk ook in een toename van de beschikbare bagageruimte waardoor de Sport Turismo zich nog meer leent tot dagelijks gebruik en reizen met gezelschap en hun bagage.

Verder schitteren de zijspiegels door hun afwezigheid. Dit is een gimmick die wel meer wordt toegepast bij concept cars. Algemeen is het wel zo dat de uiteindelijke productievariant wel gewoon voorzien wordt van klassieke zijspiegels. Porsche lost het mankeren van het achteruitzicht op door middel van twee camera's die gemonteerd werden in de luchtinlaten op de flanken van de Sport Turismo Concept. De gemaakte beelden worden vervolgens weergegeven op schermen in het dashboard.

Geheel in de geest van deze tijd is de Sport Turismo een groene geïnspireerde sportwagen. Dit vertaalt zich in het feit dat hij van het type plug-in hybrid is. Onder de motorkap vinden we een 3.0-liter grote V6 motor (333pk) en een 95pk sterke elektromotor terug die samen goed zijn voor een gecombineerd vermogen van 416pk. Het vermogen wordt naar goede gewoon overgebracht naar de achterwielen. Porsche claimt dat het mogelijk is om met deze wagen tot 30km puur elektrisch te rijden tot een snelheid van maximaal 130km/h.

Volgens de informatie die wordt gedeeld op de stand van Porsche zou deze concept car in het begin van 2013 gecommercialiseerd kunnen worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
duckje 16:32
afbeelding van duckje

van mij mag hij zo komen.

Quin 20:56
afbeelding van Quin

Zo had de Panamera er om mee te beginnen moeten uitzien, heel knap!

Yvesw 22:02
afbeelding van Yvesw

Oh oowh... Ik vind een Panamera mooi... Gelukkig heeft de Ferrari FF een panoramisch dak gekregen *probeert het onderwerp zo ver mogelijk van deze onderkaakvallende Porsche te houden*

TdM 12:57
afbeelding van TdM

Ja die kont die doet het hem eh. Echt heel veel verbeterd maar idd dat panoramisch dak van de FF niet normaal :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws