Live in parijs 2012: Audi Crosslane Concept

Live in Parijs 2012: Audi Crosslane Concept

Audi sluit de rangen onderaan haar SUV gamma met de Crosslane Concept

Audi lanceerde haar eerste SUV achtige model in 2000 toen ze met de A6 Allroad op de markt kwamen. Daarna volgde in 2006 de immens grote Q7. Sinds enkele jaren volgt het Duitse merk de algemene trend van het downsizing, dewelke voornamelijk grote veranderingen met zich meebrengt in de markt van de SUV's en andere terreinwagens.

De modellen worden kleiner en de motoren zuiniger. De Crosslane Concept zou zich onder de Q3 positioneren indien hij gecommercialiseerd zou worden. Hij zou dan wel vrij meteen een rechtstreekse concurrent kunnen zijn voor de eveneens in Parijs voorgestelde MINI Paceman.

Qua techniek is deze Crosslane een bijzondere wagen. Onder de motorkap vinden hybride technologie terug. Een 1,5 liter grote benzine motor met een vermogen van 130pk en 200Nm koppel is gekoppeld aan een 1-traps automaat. De gekoppelde elektromotor levert 68pk en 210Nm koppel. In totaal beschikt je over 177pk, meer dan voldoende vermogen dus. Dat vertaalt zich naar mooi prestaties. Een sprint naar 100km/h in 8,6 seconden en een topsnelheid van bijna 190km/h zijn meer dan aanvaardbaar. Daarboven laat de Crosslane zich ook nog eens volledig elektrisch rijden over een afstand van maximaal 86.

Indien de Crosslane ooit effectief in de verkoop zou gaan, is het vermoeden groot dat hij de naam Q2 zal meekrijgen, geheel in lijn met de andere SUV modellen van het merk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws