Live in Parijs 2012: Mercedes CLS Shooting Brake and CLS 63 AMG Shooting Brake

Mercedes CLS Shooting Brake and CLS 63 AMG Shooting Brake

Big Daddy has arrived people! Mercedes toont ons op het Autosalon van Parijs de CLS Shooting Brake and de CLS 63 AMG Shooting Brake. Op zich een heel erg eenvoudige evolutie van de al bijzonder gesmaakte en succesvol bevonden CLS.

Extravagant design in combinatie met een nog extravagantere motorisatie, dat kan niet anders dan indruk maken. En dat doet het ook. De CLS Shooting Brake is een echte streling op het oog en de AMG kuur doet hem niet meer dan goed. Deze stap had Mercedes al veel eerder moeten zetten met de CLS. Onder de motorkap vinden we de al gekende 5.5-liter biturbo V8 terug die beschikt over een vermogen van 525pk en 700Nm aan trekkracht. Meer dan voldoende om er de spreekwoordelijke kasseien mee uit de grond te trekken.

De 'gewone' Shooting Brake zal geleverd worden met dezelfde motoren als ook beschikbaar zijn voor de CLS. Hier hebben we het dan over de 250CDI (204pk), 350CDI (265pk) voor wat betreft de diesels. Liefhebbers van benzinemotoren hebben de keuze tussen de 350 (306pk) en 500 (408pk). De drie laatste motorisaties zijn eveneens beschikbaar met 4matic.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin300 20:49
afbeelding van Kevin300

Echt dikke bak, hier zou ik wel is in wille rondkarre

Techno Patat 21:15
afbeelding van Techno Patat

Da matgrijs is zoooo über! Amg doet dat wel goed met hun matte kleurtjes! Vorige keer stond er een mat-witte en dat was ook zooo vet! (nu ik er aan denk, bij de vorige editie werd de nieuwe cls net voorgesteld! Is die auto echt al 2j op de markt? Lijkt nog maar een half jaar :O!)

Persoonlijk vind ik dit een van de schoonste shooring brakes die er stonden! Die Porsche had zijn achterlichten in z'n voordeel, maar qua lijnen viel hij tegen (vind ik)! En verder stonden er niet bijster veel eigenlijk :p?!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws