Live in Parijs 2012: BMW 1 Concept Active Tourer

BMW 1 Concept Active Tourer

BMW blijft gaan voor vernieuwing en schuwt daarbij geen enkele uitdaging. De Concept Active Tourer is een MPV met voorwielaandrijving, voorzien van straffe looks.

BMW stelt in Parijs de nieuwe Active Tourer Concept voor in wereldpremiere. Met dit model steken de Duitsers hun nek uit en vallen ze een heilig huisje aan dat vermoedelijk heftig verdedigd zal worden door menig BMW liefhebbers. In de eerste plaats hebben we hier te maken met een MPV, een model dat tot op heden zijn weg nog niet gevonden had tot het BMW gamma. Ten tweede is deze Active Tourer Concept ook nog eens voorzien van voorwielaandrijving, wat van dit model de eerste BMW zou maken met dit type van aandrijving.

De onderliggende krachtbron is de TwinPower 3-cilinder. Een 1.5l motor die is afgeleid van hun 3.0l 6-in-lijn. Natuurlijk zit er als groot verschil een elektormotor in die gecombineerd goed is voor een 0-100km/h tijd van slechts 8 seconden. Het belangrijkste van dit semi groen concept is dat hij slechts 2,5l/100km verbruikt aan een uitstoot van 60gr/km. Puur elektrisch geraak je 30km ver, daarna komt de goede oude benzine weer van pas.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dequal 23:20
afbeelding van Dequal

Geen overzichtsfoto's? Want 't zijn nu allemaal details, en kan je niet echt over oordelen zo..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws