VW wil kleine SUV, Bulli en Bluesport worden uitgesteld

Volkswagen Bulli Concept Geneve 2011

Volkswagen wil meedoen met de snel ontwikkelende markt van kleine SUV's. Daar staat tegenover dat een kleine coupé of roadster op de lange baan worden geschoven. Ook voor de Bulli, de reïncarnatie van de T1-busjes is voorlopig geen plaats.

Dat is een hele hoop nieuws in drie zinnen. Het nieuws werd vernomen uit de mond van Ulrich Hackenberg, die aan de leiding van Volkswagens R&D-afdeling staat. Hij is van mening dat Volkswagen meer SUV's en crossovers moet gaan bouwen, niet in het minst voor het segment van de supermini's waar de Nissan Juke hoge ogen blijft gooien. Tegen 2014 zou het resultaat er moeten staan.

De Bluesport is een wagen die liefhebbers van het merk misschien graag zien komen, maar Hackenberg vindt dat er nu geen platform voor is bij het management. "I don’t want to go to the board now with it as a rejection would kill it off completely. If we can make a business case for it, it can be put into production quite quickly. But if we make the proposal now, it dies," aldus nog Ulrich Hackenberg.

Daarnaast weet hij ook nog te vertellen dat er geen markt is voor de Bulli-concept, evenals voor een eventuele Polo Coupé die vorig jaar door Italdesign werd voorgesteld op het salon van Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
duckje 13:59
afbeelding van duckje

ik denk dat er juist wel vraag is naar zo'n bulli. de iphone bezittende, 'hippe' jonge vader gaat deze zeker niet afslaan.
maar waarschijnlijk zegt hun marktonderzoek anders.
en natuurlijk kan VW niet achteblijven op de (extra) compacte softroader markt.

Yvesw 15:03
afbeelding van Yvesw

Ik weet niet welk marktonderzoek ze daar doen, maar alle constructeurs zijn momenteel bezig met het maken van kleine/ betaalbare/ vlotte coupés... Blijft toch grappig om te zien dat het bedrijf met het meeste geld het minste ballen aan zijn lijf heeft om iets apart te maken.
Maak maar wat concurrentie voor bestaande modellen VAG, speel op veilig en blijf maar ongelooflijk saai. Dat doe je toch al 15 jaar zo...

Pieter A. 15:13
afbeelding van Pieter A.

+1

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws