Nieuw Chinees merk Qoros zal eerste wagen presenteren in Genève

Qoros, het nieuwe Chinese merk

Het nieuwe Chinese automerk Qoros wilt de bestaande automerken wakker schudden en hun eerste compacte sedan voorstellen op het gerenommeerde autosalon van Genève in maart.

Qoros is een relatief nieuw automerk onstaan uit een joint venture tussen Chery Automobile (een van de grootste autobouwers in China) en Israel Corporation (Israel's grootste holding met een jaaromzet van 37,2 miljard dollar). In maart 2013 gaat Qoros hun eerste wagen officieel presenteren, een compacte c-segment sedan die het dan moet gaan opnemen tegen onder andere de nieuwe Skoda Rapid.

Ze zeggen zelf een wagen te hebben met een moderne Europese styling en een interieur dat vergelijkbaar is met dat van grotere wagens. Hoge standaarden behalen qua emissie en veiligheid staan helemaal bovenaan hun lijstje. Ze zeggen dat al hun wagens al van op de tekentafel ontwikkeld worden om het maximum van sterren in de EuroNCAP crashtesten te behalen.

Na hun eerste sedan willen ze iedere zes maand een nieuwe wagen op de markt brengen, inclusief elektrische en hybride varianten. Ze hebben alvast partnerships gesloten met grote namen zoals Magna-Steyr, TRW, Continental, Bosch en Microsoft. Bij Qoros vinden ze het schitterend dat ze een nieuw bedrijf zijn zonder enige geschiedenis, want zo kunnen ze volledig met een proper bord beginnen en vanaf het begin een goede indruk neerzetten bij de Europese kopers.

Volker Steinwascher, vice-voorzitter van Qoros en ex-executive van Volkswagen zegt dat ze het volledige merk en alle technologieën voor 100% in handen hebben en zodus geen compromissen moeten sluiten op vlak van afwerking, kwaliteit of veiligheid.

Qoros is momenteel de bouw van een nieuwe fabriek aan het afronden die een initiële capaciteit van 150 000 wagens per jaar zal hebben. Als de fabriek na enige tijd op volle toeren draait kan deze capaciteit zelfs stijgen tot 450 000 wagens per jaar.

In onderstaande galerij zie je alvast de teaser die ze hebben meegegeven en enkele spyshots die vorige zomer in Europa zijn genomen door Carscoop.

Ze komen, de Chinezen, en ze komen met velen. Wij zijn alvast benieuwd wat ze te bieden hebben op het autosalon van Genève. Zoals elk jaar gaan wij er weer bij zijn met live verslaggeving. Het autosalon loopt van 7 tot 17 maart 2013.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 18:16
afbeelding van Yvesw

"Ik rij sinds kort met de nieuwe Churros"... Nee, alleen al voor die naam zou ik hem rechts laten liggen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws