Ford op het Brussels autosalon 2013

Ford op het Brussels autosalon 2013

Hoewel Ford de voorbije jaren heel wat nieuwe modellen voorstelde, blijft er vooral een wrange smaak achter als je de naam uitspreekt, daar zit de sluiting van de Belgische fabriek in Genk voor heel wat tussen. Niettemin heeft Ford ook een stand in Brussel waar de nieuwigheden getoond worden.

De nieuwe Kuga wordt binnenkort bij je lokale Ford-verdeler verwacht en dus kon deze niet ontbreken op de stand van Ford. Hij is identiek aan de Amerikaanse Ford Escape, beide modellen maken deel uit van Fords plan om één wagen voor de hele wereld te bouwen. Overigens geldt dat ook voor de Ford Focus en de Ford Mondeo.

De Focus is te zien in verschillende gedaantes, van de ECOnetic over de Focus ST naar de Focus Electric - de elektrische Ford. De kleinere Fiesta werd recent gefacelift en Ford brengt de Fiesta ST mee naar het salon. Voor wie het wat minder fel mag zijn, is er de B-Max. Deze nieuwigheid vervangt de Fusion en krijgt als enige in het segment een schuifdeur. Verder ontbreekt ook de B-stijl, waardoor de instap naar achter vergemakkelijkt wordt. De Ford Mondeo is niet te zien, en dat is misschien niet slecht voor de sfeer.

Wie de bedrijfswagentaal spreekt is niet verbaasd dat Ford de Transit Custom en Tourneo Custom aanbrengt op het salon. De Transit Connect toont de uitlopende generatie bedrijfswagens, terwijl de Ranger laat zien dat een pickup ook in Europa een doelpubliek heeft. De Fiesta Van is er dan weer voor de kleinere taken.

Ford vind je in Paleis 6. Alle praktische informatie over het Brusselse autosalon vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws