Citroën op het Brusselse autosalon 2013

Wanneer ze bij Citroën aankondigen dat ze op het autosalon van Brussel zullen uitpakken met de DS3 Cabrio, dan weet je dat het op het vlak van lichtebedrijfswagens vrij rustig is bij de Fransen.

Voor het eerst sinds lang zit er dus opnieuw een cabriolet in het gamma van het merk met de dubbele chevron. Hij werd voor het eerst voorgesteld op het salon van Parijs in september 2012 en krijgt nu dus een Belgische première. Hetzelfde geldt voor de facelift van de Citroën C3 Picasso, waarbij Citroën in één adem wat nieuwe motoren onderbrengt in de DS3, de C3 en zijn Picasso-variant. Het gaat om de PureTech driecilindermotor, met 82 pk en een uitstoot van 100 g/km CO2.

Aan elektrische voertuigen geen gebrek bij Citroën, want de C-Zéro is aanwezig en neemt ook deel aan de eco track op de terreinen van Brussels Expo. Daarnaast heeft Citroën ook de Berlingo Electric klaar, een voertuig dat uitgerust wordt met een 49 kW sterke elektromotor en daarmee in staat is om 200 km te rijden in één cyclus. Het laden tot 80 procent van de accucapaciteit zou slechts een half uurtje in beslag nemen.

Verder toont Citroën ook het huidige bedrijfswagengamma, waarvoor met kortingen gegooid wordt. De Nemo, Berlingo, Jumpy en Jumper zijn er te zien, in totaal heeft Citroën zeven bedrijfsvoertuigen op de stand in Brussel.

Als publiekstrekkers toont Citroën verder nog de Tubik concept car en de DS3 WRC met de namen van de twee Citroën WRC-teams uit 2012 op gedrapeerd.

Citroën vind je terug in Paleis 4 van Brussels Expo. Alle praktische informatie over het autosalon 2013 vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws