Volvo op het autosalon Brussel 2013

Volvo op het Brusselse autosalon 2013

Volvo produceert de V40 in België en hoort daardoor bij een uitstervend ras. Reden genoeg om de V40 nog wat extra in de schijnwerpers te zetten op het Brusselse Autosalon.

De pas gelanceerde V40 zorgt voor werkgelegenheid in de Gentse industrie. Naast de V40 wordt daar tegenwoordig ook de V40 Cross Country gebouwd, de versie voor wie er graag een ruig uitziende wagen bij heeft.

Maar Volvo heeft niet alleen de V40 in al zijn vormen bij, ook de V60 wordt er gepromoot, en wel als plug-in hybride. Die V60 Plug-in Hybrid koppelt een dieselmotor aan een elektromotor en krijgt daardoor vierwielaandrijving en een gecombineerd vermogen van 210 pk.

Wie voor de lifestyle-elementen naar de Volvo-stand komt, kan eens naar de C70 of XC60 R-design gaan kijken. Ook exemplaren van de V60 en XC70 zijn aanwezig op de stand.

Volvo is te vinden in Paleis 6 van het autosalon in Brussel. Alle praktische informatie over het salon vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Volvo expert 01:27
afbeelding van Volvo expert

Het spijt me volvo, maar ik als jarenlang volvo rijder word er echt niet blij van. Ik rij zelf een versie 2002 s60 maar toen ik op de parking een nieuwe v40 zag moest ik even 2 keer kijken. Wat een schande, het leek wel een c30 break. Wat een klein onding. De nieuwe S60 is net hetzelfde, lelijke neus, te smal ogend achteraan, kortom de wagen straalt niet meer de robuustheid uit als mijn oudere s60.
En ik ben niet alleen andere volvorijders de ik ken zijn ook echt niet te spreken van de nieuwe matchboxachtige modellen van volvo, het lijkt wel speelgoed. Wel zo gaat volvo zijn target van 800.000 stuks echt niet halen als het net als andere merken gaat naar te kleinogende modellen die weinig opvallen in het over het algemeen toch al saaie wagenpark.
dus sorry volvo, voor mij wordt mijn nieuwe auto een tweedehands vorige versie s60, niet met zo een stomme 1.6 motor maar minimaal een 2 liter en beter nog een 2.4 liter zoals nu. Want ik wil lang kunnen rijden en alles onder de 2liter daarvan kan je mij niet wijsmaken dat het lekker rijdt. De motor moet dan echt meer zijn best doen als ik fluitend met mijn 2.4 nog een tandje bijzet en hij helemaal geen moeite heeft om me veilig weer ergens naar toe te brengen
het lijkt wel windows waar van je telkens ook een versie moet overslaan, dus weg met deze nietsuitstralende versies en op naar een beter model waar de volvorijder weer trots op kan zijn.
anders over naar een audi A5 of A7

Mathieu 12:26
afbeelding van Mathieu

Nooit gehoord over de D3 motor van Volvo met 350Nm? Is een 2l.

En BTW: niet alles met een lagere waarde is slecht en oncomfortabel! Leuk voor al degenen die zicht 2l en meer kunnen veroorloven, maar is niet voor iedereen.
Een 1.5 bijvoorbeeld, rijdt comfortabel en vlot! Zelfs geladen. Je moet gewoon geen sportieve prestaties verwachten.

Volvo expert 20:24
afbeelding van Volvo expert

Ik heet niet voor niets volvo expert, dus ik ken al die versies zelfs verbruik, prijzen, zaken qua onderhoud enz. Maar de strekking is dat de nieuwe versies me tegenvallen. V60 achteraan heeft nog wat uitstraling, voorkant is minder. V40 is voor mij compleet een no go.

Dus ik vind het gewoon jammer voor volvo dat ze een richting kiezen die voor mijn volvo vrienden en mij niet de juiste richting is.. En dan komen klagen dat de cijfers tegenvallen en dat er over een tijd weer mensen op straat komen.

Ik rij veel dus niets onder 2l. En ik rij vlot 350.000, nu met de s60 bijna 440.000 al and counting. En verschil moet er zijn en met een nieuwe v40 zou dat verschil er niet zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws