Live in Genève: Audi RS Q3

Live in Genève: Audi RS Q3

De Audi RS Q3 moet een onbestaand gat opvullen in een segment dat zelf niet meer weet wat het is. Al neemt dit alles niet weg dat de RS-variant van Audi's kleinst SUV best wel leuk speelgoed is.

De Audi Q3 is niet meteen de meest geslaagde wagen van de laatste jaren. Gelukkig kan de Renn Sport variant soelaas bieden.
Volgeplakt met dikke bumpers oogt de Q3 al een pak stoerder. Vooraan zien we een open muil met twee aluminium omlijste luchtgaten. De honinggraatgrille, RS & Quattro badge laten je niet twijfelen dat er een snelle wagen op je achterbumper plakt. Het in spiegelbeeld zetten van het "Quattro-logo" is misschien nog een optie?

Live in Genève: Audi RS Q3

Achteraan zien we een bumper met diffuser die maar één ovale uitlaat behuisd. Een trucje dat ze destijds ook bij de Audi RS3 uithaalden en niet op veel goedkeuring kon oogsten. Hier stelt het ook teleur, al is het alvast een premium ovale RS-uitlaat. Een subtiel spoilertje maakt de achterkant af.

Het onderstel wordt verlaagd met 25mm en grotere remmen zorgen dat de rijeigenschappen een stuk verbeterd zijn.

Live in Genève: Audi RS Q3

Het interieur is, naar Audi normen, meer dan in orde. Het RS-sausje doet het interieur goed en de stoelen met speciaal geweven stiksel stralen de nodige klasse uit. Spijtig is wel dat de sobere middenconsole de beleving naar beneden haalt.

Motorisch krijg je de welbekende 2.5l vijfcilinder - heerlijke roffel alarm - met 310 pk en 420 Nm koppel. Dankzij Launch Control en de Quattro aandrijving sprint de RS Q3 in 5,5 seconden naar de 100km/u. Dat is maar één seconde trager dan de RS3 en een halve seconde trager dan, grote broer, de SQ5 TDI. Best wel knap voor een kleine SUV.

De wagen heeft de bekende S-tronic versnellingsbak met zeven verzetten. Waarbij de 7de versnelling een "overdrive" functie heeft. Dit zorgt er voor dat de 1730kg wegende RS Q3 toe komt met een litertje of 9.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws