Live in Genève: Bentley Flying Spur

Flying Spur

Bentley heeft de nieuwe vierdeursvariant van de Continental GT op de beurs staan. De nieuwe Continental Flying Spur krijgt wel eerder trekjes van de Mulsanne dan van zijn GT-broertje.

Hoewel de Continental GT hand in hand gaat met rappers en voetballers is de Flying Spur nog een wagen voor echte liefhebbers. Dat heeft zich blijkbaar vertaald in het designproces van de nieuwe Flying Spur. Die probeert zich wat meer te distantiëren van zijn proleten broertje.

Vooraan zien we een grille die wat rechthoekiger voorkomt. Ook neemt de Flying Spur de kleinere buitenste koplampen niet over van de GT en Mulsanne. Gelukkig, want op de Mulsanne staan deze als twee pukkels op een pubergezicht. Verder krijgt hij vooraan een bumper die gelijkaardig is aan die van de Mulsanne (lees: met een gigantisch gat).

Flying Spur

Op de flanken zien we voor het eerst een air vent op de Flying Spur. De algemene lijn houdt het midden tussen de nieuwe Maserati Quattroporte en de nieuwe CLS (met name aan de vloeiende achterkant). Zeker geen schande om daar mee vergeleken te worden.

Achteraan erft de Flying Spur de achterlichten van de GT. Al is het lichtmotief anders vorm gegeven (één ring in plaats van twee ringen). De uitlaten blijven ook dezelfde al worden ze verpakt in een andere bumper die doet denken aan de achterbumper van een Aston Martin Vantage van weleer.

Flying Spur

Onder de kap schuilt de 6.0 liter W12 met 625 pk.

Belgische prijzen vind je hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws