Live in Genève: Toyota FT-86 Cabrio Concept

Toyota FT-86 Concept Cabrio

We moeten hem noemen zoals hij gelabeld is. Uiteraard weten jullie vast wel dat dit uiteindelijk op de markt komt als de GT-86 Cabrio. Een dakloze variant van de '86 is iets wat iedereen bij de lancering al hoopte. Een 200 pk sterk, achterwiel aangedreven, betaalbaar speelgoed dat de MX-5 van de troon zal moeten stoten als "Beste Budget Roadster". Zijn die 40 pk extra tegenover de Mazda genoeg om dit waar te maken?

Vast wel! De brute cabriolet ziet er uit zoals je zou gehoopt hebben. Een dikke kont, opzichtige velgen en een agressief snuitje. Het lijkt wel de beschrijving van Big Daddy's lievelings prostituee.

De GT-86 is in zijn eerste vorm al getest en goedgekeurd. Niet voor 100% maar ja, welke wagen wel hé? Of de cabrio dezelfde rigide strakke wegligging kan beloven is maar te hopen. Compromissen zijn uitgesloten bij een auto als deze. Dat lijkt alsof de Toyota als supercar omschreven wordt maar de GT-86 moet zijn doel blijven onthouden en zeker niet inboeten aan rijplezier. Wij zijn alvast ongeduldig tot we deze aan de tand kunnen voelen.

Midden juli is goed, bedankt Subaru.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie