Live in Genève: Ssangyong Rodius is nog steeds lelijk

New Rodius

Terwijl de ochtend nog mooi begon, moeten we je meteen terug met de voetjes op de grond zetten. Dit doen we met de nieuwe Rodius... een wagen waarvan we niet geloven dat hij daadwerkelijk verkoopcijfers kan voorleggen. Dit nieuwe model is geen teken op verbetering. Vreemde oversized vormen en goedkoop plastic galore.

Je kan er op de stand haast niet omheen kijken. De grote SUV neemt alle aandacht op, logisch want dat is de bedoeling. Hoewel het - tegenover het vorige model - een serieuze verbetering is, heeft het lelijke eendje nog altijd niet het zwaanstatuut gekregen. Te hoog, te lang, te rechthoekig en wielen die van een loopfiets lijken te komen puur omdat het voertuig zo'n bizarre proporties heeft.

New Rodius

Kijken we in detail, dan zien we toch enkele verbeteringen. Zo krijgt de voorkant wat weg van de nieuwe generatie Dacia's (lichten en grille). Het achterste raam op de zijflank is ook wat minder uitgesproken gestileerd. Al bij al blijft het een mix van een Mercedes R-klasse met een ML-klasse maar dan bewerkt met een hamer. En niet op een goede manier.

New Rodius

Binnen zien we leder, beter gekend als "pleather". Een multifunctioneel stuurwiel en een centrale console met bovenstaande wijzerplaat en dan nog een wijzerplaat boven je stuur... kortom één grote plastic-mayham. Misschien toch maar focussen op de Rexton?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sven 08:48
afbeelding van Sven

maar wel plek voor elf inzittenden!

Yvesw 08:56
afbeelding van Yvesw

Op de Ssangyong stand spreken ze van 32 inzittenden. Maar die Koreanen zijn natuurlijk iets kleiner...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws