Buick Riviera is nieuwe concept coupé

Buick Riviera is nieuwe concept coupé

Buick rakelt de naam 'Riviera' weer op voor een nieuwe concept car. Eerder in de geschiedenis werd de naam gebruikt voor een aantal berlines van het merk en recenter werd een andere concept car ook al Riviera Coupé Concept gedoopt in 2007. Deze keer gaat het om een jount venture tussen Pan Asia Technical Automotive Center en Shanghai GM - de Chinese tak van General Motors.

Uiteraard moet de Riviera een zicht bieden op de toekomst van het merk en haar design. De inspiratie werd gehaald uit een Chinees spreekwoord dat stelt dat water het grootste goed is. Dus vloeiende lijnen zijn overvloedig aanwezig. "By seamlessly integrating advanced technologies, flexible functions and contemporary aesthetics, the new Riviera heralds the start of a new chapter for the 110-year-old Buick brand," vertelt Ye Yongming, big boss van Shanghai GM.

Voor de aandrijving doet Shanghai GM beroep op de gloednieuwe W-PHEV (Wireless Plug-in Hybrid Electric Vehicle) aandrijving. Opladen kan dus via sensoren of met een oplaadkabel. Verder krijgt de wagen ook vierwielsturing en elektromagnetische ophanging.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws