Live op de IAA 2013: Skoda Rapid Spaceback, vanaf 15.600 euro

skoda-rapid-spaceback

Eat this, Seat! Skoda bouwt van de Rapid/Toledo een breakvariant die op hippe jonge mensen gericht is. Benieuwd of er iets gelijkaardigs uit de Spaanse ontwerpmouw geschud wordt.

Want beide berlines mogen dan wel gelijk zijn, voor deze Spaceback bestaat geen Spaanse equivalent. Voor andere concurrenten moet je al eens gaan zoeken, want een Clio Grandtour vergelijk je eerder met een Fabia Combi. Een Audi A3 Sportback dan? Misschien, al zal het prijsverschil wel navenant zijn. Zie de Spaceback echter niet als een breakvariant van de Rapid hatchback, want hij kan minder bagage de baas. Hoe dat kan? De Spaceback is 18 centimeter korter dan de vijfdeursversie.

concurrentieel?

Skoda hanteert een concurrentiële prijs voor de Rapid Spaceback. Een basisprijs van 15.600 euro voor de 1.2 TSI en 18.500 euro voor de 1.6 TDI zie je vanaf oktober verschijnen. Vanaf dan kan je de wagen namelijk bestellen, een maand later staat hij ook lijfelijk bij de dealer. Met die prijs is de Spaceback 200 tot 600 euro duurder dan de hatchback, al argumenteren ze bij Skoda dat de Spaceback rijker uitgerust is. Dat is nodig volgens hen, want ze mikken hiermee op een jonger publiek dat meer op lifestyle uit is en willen zich onderscheiden van de Golf. Het rationele zou echter nog altijd aanwezig zijn in de Spaceback.

In de opstelling die hij hier op de IAA aanneemt, zouden we hem best durven overwegen, al denken we dat de budgetkoper bij Skoda eerder voor plastic wieldoppen en een grijze look zou gaan. Of zijn dat stoute vooroordelen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws