Live op de IAA 2013: Jaguar XJ facelift

Dankzij de komst van de nieuwe Mercedes S-klasse voeren alle andere luxemerken nog een facelift door voor hun vlaggenschip. Zo ook Jaguar met hun XJ.

Jaguar vond dat de XJ geen aanpassingen nodig had aan het uiterlijk, en daarover geven we hun gelijk. Voorlopig blijft hij er nog fris genoeg uitzien met zijn grote grille. Omdat ze anders niets onder 'uiterlijke aanpassingen' konden schrijven hebben ze wel nog vlug nieuwe 18" velgen aan de facelift toegevoegd.


jaguar-xj-facelift-iaa-2013

Het interieur en het chassis ondergingen wel enkele aanpassingen. Zo werden de ophanging en het chassis sterk aangepakt om de rit voor personen op de achterbank nog comfortabeler te maken. Deze kunnen nu ook genieten van twee nieuwe 10,2" entertainment schermen die in de kopsteunen zijn ingebouwd. Als je geen zin hebt om moeite te steken in het zware werk van een deur dicht te trekken is er ook goed nieuws voor jou: de XJ kan nu ook uitgerust worden met een systeem dat de deur in het slot kan trekken als deze niet helemaal dicht is.

jaguar-xj-facelift-iaa-2013

Samen met Audi lanceert Jaguar een facelift voor hun vlaggenschip om de afstand tot de nieuwe Mercedes S-klasse toch wat kleiner te maken. Binnenkort zullen zij weer aan de top staan met hun nieuw model, denken ze zo, en zal de S-klasse toch weer enkele jaren achter lopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 19:07
afbeelding van Carlos

Wat een auto is dat toch!! Heerlijk!!!

Uw reactie