Live op de IAA 2013: Audi Nanuk Quattro Concept

Audi is helemaal QUATTROOOO-gek op dit salon. Maanden lang werden we overspoeld met tal van info en teasers die "heel toevallig" op het net lekten. Maar dit is toch redelijk onverwacht moeten we zeggen.

De Nanuk Concept is een crossover supercar. Een uniek segment waar audi voorlopig als eerste iets concreet laat zien. De motorisatie is niet van de poes. 5.0 l V10 TDI blok uit de oude Touareg. Opgefrist voor 2013 en goed voor een belachelijke 544 pk en 1000 Nm koppel. snelheid? Massa's 0-100 km in 3.8 seconden. En euh... snelheidsbegrenzers daar doen we niet meer aan mee. Bij 305 km/h stopt de Nanuk pas met zingen.

audi-nanuk-quattro-concept-iaa

Design

Ook hier weer italiaanse invloeden, logisch als Italdesign Giugiaro aan de basis staat. De Nanuk heeft ook aanpasbaar onderstel dat toelaat hem 30mm te laat zakken of van daar 70mm te stijgen. Hij meet 4.541 mm x 1.990 mm x 1.337 mm,een wielbasis van 2.710 mm, geen klein ding dus. Bij Porsche is een variant van de vierwieltechnologie overgenomen: op lage snelheid draaien de achterwielen in tegengestelde richting van de voorwielen, wat de draaicirkel verkleint. (eigenlijk gewoon de 4Control uit een Laguna gehaald, sshhhh) Echt weinig weegt hij niet, 1900 kg droog aan de haak. verbruik moest iemand zich het afvragen 7,8l/100 km.

audi-nanuk-quattro-concept-iaa

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws