Suzuki speelt met 3 concepts op Japanse beurs

suzuki-x-lander-concept

Een Crosshiker, een X-Lander en een Hustler, dat is wat Suzuki wil laten zien op het Japanse autosalon bij uitstek in Tokio. Driemaal een offroader, driemaal anders.

Bij het uiterlijk van de drie ontbreekt het Suzuki alvast niet aan creativiteit. Alledrie hebben ze hun eigenheid en eigenlijk hebben ze weinig tot niets met elkaar te maken.

Crosshiker

De Crosshiker combineert een 1.0 benzinemotor met een totaalgewicht van 810 kg. Hij wil volwassenen het kind in zich terug laten ontdekken, vandaar zijn ronde vormen. Productie staat voorlopig niet op het programma, al zullen er wel wat designkenmerken doorstromen naar de nieuwe Suzuki-modellen.

suzuki-crosshiker-concept

X-Lander

De X in X-Lander refereert naar de x-90 die we ons vooral herinneren van de combinatie compact-4x4. De zijspiegels zijn vervangen door camera's, verder werd de wagen gebaseerd op de Jimny.

suzuki-x-lander-concept

Hustler

Met deze Hustler heeft Suzuki naar eigen zeggen een nieuw segment bedacht, dat van mini-crossover. Mini is hij wel, want hij werd volledig ontworpen voor de Japanse markt en daar zijn ze nog altijd gek van Kei-cars. Ook een Hustler coupé is van de partij, met een aflopende daklijn en wat extra sportieve accenten.

suzuki-hustler-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws