Skoda op het Autosalon Brussel 2014: Spacebacks en Yeti's

Met een line-up van zowat zestien tentoongestelde wagens is Skoda een kleinere speler in de hal van Volkswagen en co. Toch hebben ze niet meer nodig om al hu modellen en nieuwigheden tentoon te stellen. De gefacelifte Yeti en de nieuwe Rapid Spaceback eisen alle aandacht op.

Bij een naam als Rapid Spaceback zou je een overgemotoriseerde en futuristisch ogende wagen voorstellen, het is niet meer dan een breakversie van de Skoda Rapid. En laat de Rapid de qua formaat de opvolger zijn van de classic Octavia, het model waarmee de heropleving van Skoda doorzette. Toch is het geen saai ogende wagen, al is het meer een lifestyle wagen, iets wat we van Skoda niet gewoon zijn.

Pittig

Lifestyle is ook iets dat je mag koppelen met de Yeti. Die krijgt een facelift die het allemaal wat beter laat passen bij het huidige Skoda-gamma en, laten we eerlijk zijn, hem eindelijk verlost van de opvallende verstralers. Behalve deze twee nieuwigheden wil Skoda de klanten ook laten kennismaken met de nieuwe Octavia die nog niet eerder op een autosalon in België te zien was. Zowel de berline als de Combi zijn te zien op de stand, de Combi zelfs als pittige RS-variant. Zie je het wat kleiner, dan hebben ze bij Skoda nog altijd de Citigo, de stadsmus voorzien van een driecilindermotor en een stadsmussendorst.

Skoda vind je in Paleis 11, bij de andere merken van VAG. Alle praktische informatie over het autosalon vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws