Live in Parijs 2014: Jaguar XE

jaguar-xe-101

Er roert zich wat in de luxueuze kant van het D-segment. Jaguar gooit de knuppel in het hoenderhok door de XE te lanceren. Benieuwd of de gevestigde kippen hoog zullen opvliegen.

Aan zijn lijn zal het alvast niet liggen. Waren we bij het zien van de foto's nog enigzins verdeeld over de achterpartij dan kunnen we nu zeggen dat die er in realiteit eigenlijk een pak beter uitziet.

Jaguar gooit een hele hoop veiligheidssystemen onder de XE, zoals het ASPC-systeem (All Surface Progress Control) dat zich baseert op de terreinwagenervaring van zustermerk Land Rover.

Jaguar xe parijs 2014

Onder de motorkap kan je kiezen uit een allegaartje van motoren, van de tweeliter diesel met een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100 km tot de 3.0 V6 met een lekker 340 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
ERWIN MINNEBO 23:58
afbeelding van ERWIN MINNEBO

Prachtige wagen, als zoals gemeld zijn prijs goed zou zijn en niet de zotte toeren van Volvo, en co op gaat (want nu voor een beetje deftige wagen is dat 30.000 euro...1.200.000 Bfr ???).

Is zijn prijs binnen de perken dan zal deze Jag veel verkocht worden en ben ik ook een kandidaat koper. Die wagen is sportief,klasse, en mooi afgewerkt met goed materiaal.

Uw reactie