Appelsientje? Land Rover Discovery Sport live in Parijs

land-rover-discovery-sport-116

Lange tijd dachten we dat ze bij Land Rover een zevenzits Range Rover Evoque zouden gaan bouwen. Uiteindelijk kozen de Britten ervoor om hem 'Discovery Sport' te dopen.

En daarmee doet de 'Sport' toevoeging zijn intrede in het Land Rover gamma, waar die vroeger alleen voor de Range Rover bestemd was. 'Sport' betekent in Land Roveriaanse termen eigenlijk dat het om de kleine versie van een model gaat. De Discovery Sport vervangt alvast de Freelander.

De Discovery Sport is onmiskenbaar een Land Rover, hoewel hij volledig breekt met het design van de Freelander, dat dan ook stamde uit de jaren '90. Vooraan zien we de relatief slanke koplampen die het bekende Land Rover radiatorrooster omvatten.

Land rover discovery sport

In afwachting van de eD4 (150 pk), die er eind 2015 aankomt, is de 2.2 TD4 (150 pk) de basisversie. Die kost 35.400 euro in manuele versie. Diezelfde cilinderinhoud is er ook als SD4, met 190 pk. Wie per sé benzine wil, kan de 2.0Si4 (240 pk) aanklikken, die kost minimaal 40.100 euro. De eD4 is de enige versie die beschikbaar is als voorwielaandrijver. De TD4 en SD4 zijn er optioneel met automaat, op de benzineversie is de automaat standaard voorzien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws