Live in Parijs 2014: Peugeot 208 GTi 30th, met RCZ R-allures

peugeot-208-gti-30th-parijs-2014_05

Deze 208 GTI 30th mag ook zijn debuut beleven in Parijs. Laten we maar beginnen met de looks van deze: zou jij hem in deze kleurencombinatie kopen?

Want de roodzwarte kleurencombinatie is eigenlijk een combinatie van de rode en de zwarte kleuren die ook apart verkrijgbaar zijn op deze verjaardagseditie. Maar er is meer, want deze 30th editie krijgt ook wat eigenschappen van de RCZ R. Het Torsen mechanische differentieel maakt namelijk de overstap naar dit model. Ook de motor ken je uit de RCZ, al zat die al langer in de 208 GTi. Voor deze verjaardag krijgt hij echter wat meer vermogen.

peugeot 208 GTi 30th Anniversary

Hij staat 10 mm lager dan de gewone GTi en ziet zijn spoor ook wat breder worden. Hij krijgt nu 208 pk, wat hem 0,3 seconden sneller maakt naar de 100 km/u. Maar het beste is: het is geen limited edition, Peugeot hoopt er dus zoveel als mogelijk van te verkopen.

Auteur: Auteur: Yannick
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
cindor 23:19
afbeelding van cindor

Een onzin artikel is dit. De gti 30th heeft een nieuwe euro 6 motor.

DasHaus 09:29
afbeelding van DasHaus

Allow me to rephrase: "Beste redactie, ik denk dat er een fout in het artikel is geslopen. De 30th edition wordt aangedreven door de nieuwe euro-6 motor en niet door reeds bestaande krachtbron uit de gewone 208GTi."

Zo kan het dus ook.

Leuk wagentje, trouwens.

Wim 10:17
afbeelding van Wim

+1 voor Dashaus

Yvesw 09:55
afbeelding van Yvesw

Beste Cindor, laat ons het verhaal even verduidelijken. De motor uit de RCZ R voldoet ook aan de Euro6 normen, die van de 208 GTI inderdaad nog niet.

Maak echter niet de vergissing dat een merk een totaal 'nieuwe' motor maakt. Alle drie de wagens (208 GTI, 30th edition, RCZ R) hebben als basis dezelfde 1.6 THP. Echter zorgen kleine wijzigingen voor meer of minder pk, meer of minder uitstoot of een Euro5/ Euro6 label.

Dus neem het van ons aan, de motor is gekend uit de RCZ R (zoals we aanhalen in het artikel), alleen in een iets andere configuratie.

TL;DR: Peugeot zit nu al in geldnood, dus ze gaan geen nieuwe motor ontwikkelen voor een speciaal model. Dezelfde 1.6 THP als uit de RCZ R (EURO6) met een iets andere setup ligt in de 30th Edition. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws