Volvo op het Autosalon Brussel 2015: De laatste keer?

volvo-xc90-parijs-2014_05

Nadat het gerucht dat Volvo niet meer op autosalons zou aanwezig zijn ons al in Parijs ter ore kwam, werd het recent bevestigd. Dit zou dus de laatste keer zijn dat Volvo een stand heeft op het salon in Brussel. En het is er geen zoals je van Volvo gewoon bent...

Op het komende autosalon van Brussel zal Volvo de XC90 niet tonen op haar stand, hoewel ze wel nog aanwezig zullen zijn. In de plaats daarvan kan je via je lokale verdeler een afspraak maken om de wagen te bekijken op de hoofdzetel in Sint-Agatha-Berchem (Brussel). Een pendeldienst zal de klanten vanop het Autosalon van en naar de Volvo-gebouwen voeren.

andere strategie

Het is een knipoog naar de gewijzigde strategie die Volvo Cars zal gebruiken vanaf dit jaar. Volvo wil meer gaan inzetten op online verkoop en het wil de dure autosalons links laten liggen. De overkoepelende groep wil per continent nog slechts één autosalon aandoen, voor Europa wordt dat het salon van Genève. Voor het salon van Brussel - traditioneel een verkoopssalon - is er volgens de Belgische invoerder geen alternatief in speciale evenementen, zodat de invoerder met de steun van het moederbedrijf toch aanwezig blijft.

Dat wil niet zeggen dat Volvo niets te tonen heeft op de stand op het salon. Volvo legt er de link naar 50 Volvo Cars Gent en toont een drietal historische Volvo-modellen die in Gent werden geproduceerd. Het gaat om een rode Amazon, een gele 855 R en een zwarte 740.

Behalve die geschiedenis zijn er ook de huidige modellen, je ziet er de Ocean Race special editions en kan een kijkje nemen bij de Vision 202-veiligheidsopstelling van Volvo. Ook het Autonomous Drive principe krijgt aandacht op de Belgische stand.

Volvo vind je in Paleis 6. Een volledig overzicht van de nieuwigheden vind je in ons aparte artikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws