Seat op het Autosalon Brussel 2015: Leon ST Cupra!

seat-leon-x-perience-parijs-2014_05

Als je had gedacht dat SEAT vooral de CNG-versie van de Leon in de kijker wil zetten, zit je fout. SEAT grijpt het Brusselse salon aan om de Leon ST Cupra voor te stellen.

Een heuse wereldpremière dus bij SEAT, en wat voor één. De breakversie van de Leon Cupra was al een tijdje officieus aangekondigd en mag nu in Brussel dus onthuld worden. De Leon Cupra ST neemt het recept van de hot hatch-broer over, dat wil zeggen: de keuze tussen 265 of 280 pk. Daarnaast - of beter: daarachter - kan je tot 1.470 liter aan bagage laden. Een 0-100 km/u legt de 280-wagen af in 6,1 seconden (6,0 voor de DSG), en het normverbruik ligt op 6,6 l/100 km (6,7 l/100 km met de manuele bak).

belgische premières

De Leon ST is de ster van de stand, want behalve de Cupra-versie beleeft de X-Perience ook zijn debuut, zij het op Belgisch niveau. De stoerdere versie van de Leon ST maakt gebruik van vierwielaandrijving voor de moeilijker berijdbare ondergronden.

Als dat nog niet genoeg is kan je gaan kijken naar de Leon ST TGI met CNG-aardgas-aandrijving. Ook de Leon ST Van is een nieuwigheid en past misschien nog het best in dit bedrijfswagensalon.

SEAT vind je terug in Paleis 9. Alle praktische informatie over het salon is te lezen in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws