Belgische wereldpremière in Brussel: E-Car 333

e-car-333-world-premiere-autosalon-brussel-2015_1

Tijdens het Dream Cars salon kan je je niet alleen vergapen op allerlei exotische modellen, het is ook de plek waar de e-Car 333 wordt onthuld. Dit elektrische project is op-en-top Belgisch en is bovendien ecologisch opgebouwd.

Zo is de carrosserie gemaakt van gelaagd linnen, bestaat het chassis uit gerecycleerd staal en werd gerecupereerd plastic gebruikt voor het onderstel. De accu's worden na gebruik geherconditioneerd en aangeboden voor andere toepassingen.

driewieler

De vorm van de e-Car 333 is misschien een beetje vreemd. De wagen krijgt een driewielige basisarchitectuur met de aandrijving op het achterwiel. De constructeur biedt de wagen in zes carrosserieversies aan; van buggy tot urban car met 3 of 4 zitplaatsen.

Ook het bereik is afhankelijk van de gekozen optie. De radius gaat van 150 tot 300 km, afhankelijk van de keuze voor een 15 of 25 kW sterke motor. Snelladen gebeurt op één uur tijd, opladen aan een conventioneel stopcontact kan in 3 uur, afhankelijk van de gekozen accu. De e-Car verbruikt 9,6 kWh/100 km en haalt een topsnelheid van 130 km/u. Hij weegt slechts 550 kg en heeft een bagageruimte van 550 liter. Met een lengte van 3,6 meter is hij ideaal voor het stadsverkeer.

Het blijft voor deze e-Car niet bij dromen. De wagen kreeg zelfs al een prijskaartje. Vanaf 18.000 zoem je elektrisch rond op drie wielen, terwijl de topversie vlotjes de 42.000 euro aantikt. Al beschik je dan wel over de snellaadmgelijkheid, lederen zetels en ga zo maar door.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
laurens 15:55
afbeelding van laurens

leuk concept en hopelijk wordt het wat maar die naam ?! What were they thinking ?
Dat is toch geen naam maar gewoon een beschrijving wat het is.... 2 sec en ik kom ook op die naam

Adriaan 16:22
afbeelding van Adriaan

Ik hoop dat het iets kan worden, belgie heeft zeer veel know how in de auto industrie, maar doet er precies niet al te veel mee.

Glenn 17:48
afbeelding van Glenn

550l bagageruimte én plek voor 3 personen in een autootje van 3.6m?
Hoe flikken ze dat?

Of is het "of" ipv "en"?

Grunt 03:30
afbeelding van Grunt

42.000 euro voor een tuffertje gemaakt van zeildoek met een motortje van 34pk?!

Dat wordt geen massaproductie...

Walter Jorissen 13:53
afbeelding van Walter Jorissen

Proficiat voor de ontwikkelaars van deze elektrische auto. Ben zéér geinteresseert voor deze auto, maar 42.000 Euro is nog een beetje te veel.
Blijf de ontwikkeling van deze auto en zijn prijzen opvolgen.
Nogmaals mijn hoed af voor het ontwikkelen van deze auto en ook dit produkt zal deugt doen voor de Belgische auto-nijverheid - werkgelegenheid!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws