Live in Genève 2015: Hyundai i20 Coupé

hyundai-i20-coupe-2015-01

Wie onze site in het oog houdt, zag eind vorig jaar hoe we de onthulling van de i20 Coupé bijwoonden. Die i20 Coupé beleeft nu zijn publieksdebuut in Genève.

Voorlopig geen turbogeblazen hot hatches op basis van de i20, dat is nog een stapje te ver. Al is deze coupé wel een stap in die richting. De wagen laat zien dat Hyundai het B-segment niet louter als een praktisch segment ziet, op een moment dat andere automerken de kleinere driedeurs wat naar achteren schuiven ten voordele van hun praktische vijfdeursbroers.

Geen voorgekauwde vijfdeurs met twee deuren minder dus, wel een coupé die danig afwijkt van zijn praktischer broer. Hyundai laat de C-stijl schuiner lopen en creëert zo een dynamischer lijn. De heuplijnen worden ook extra geaccentueerd.

schuiner

Als motorisaties biedt Hyundai een 1.25l benzinemotor met 84 pk aan, daarnaast staat de 1.4 met 100 pk. Bij de diesels zijn er de 1.1 driecilinder met 75 pk en 1.4 viercilinder met 90 pk. Een 1.0 driecilinder benzinemotor met 100 en 120 pk wordt dit jaar nog aan het gamma toegevoegd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws